„Dėl Lietuvos vyriausybės nustatytų kelionių apribojimų pastebėjome labai sumažėjusį šio maršruto bilietų poreikį. Paklausa yra tokia maža, kad mums ekonomiškai ir ekologiškai neatsakinga būtų dirbti su tuščiais orlaiviais. Todėl mes atšaukėme skrydžius pirmosioms 2,5 rugpjūčio savaitėms. Toliau atidžiai stebime paklausą ir atitinkamai derinsime savo tvarkaraštį. Šiuo metu bandome rasti geriausią individualų sprendimą keleiviams, kurie dėl to patirs poveikį“, – Delfi komentavo „Brussels Airlines“ atstovė spaudai Maaike Andries.

Delfi primena, kad Lietuvai sumažinus sergamumo rodiklį iki 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų, į sąrašą šalių, iš kurių būtina saviizoliacija, pateko ir Belgija. Pilną sąrašą galiojantį nuo liepos 27 d. galite rasti čia.

Delfi jau rašė, kad dėl augančių koronaviruso atvejų skaičiaus Belgijos vyriausybė sustabdė planus pereiti į 5-ają sugrįžimo iš karantino fazę, kai duris turėjo atverti naktiniai klubai, būti pradėti organizuoti didesni renginiai. Praėjusią savaitę Belgijoje taip pat įvesti nauji-seni apribojimai: visų viešųjų pastatų viduje privaloma dėvėti kaukes (kaukių dėvėjimas visuomeniniam transporte, parduotuvėse išlieka privalomas), net restoranuose ar baruose kaukės privalomos, jei žmogus pakyla nuo staliuko nueiti į tualetą. Kaukės taip pat tapo privalomos ypač judriose pėsčiųjų gatvėse ir miestų aikštėse.

Taip pat skelbta, kad Belgija įvedė 3 spalvų sistemą: raudona (kai kurios Ispanijos, Portugalijos provincijos ir britų Lesterio miestas) – keliauti neleidžiama, o sugrįžus privalomas 14 dienų karantinas ir testas; oranžinė (Švedija, Kroatija, Rumunija ir t.t.) – keliaujant reikia būti atsargiems ir atvykus testas bei karantinas yra rekomenduotinas; žalia (šalys ar regionai, nepakliuvę į ankstesnius sąrašus) – netaikoma jokių papildomų reikalavimų. Lietuva – tarp „žalių“. Tad iš Lietuvos keliaujant į Belgiją saviizoliacija buvo netaikoma, o iš Belgijos keliaujant į Lietuvą taikoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)