Šimtai Belgijos vežėjų pirmadienį rinkosi keliose skirtingose šalies vietose tam, kad vėliau jungtinėmis kolonomis judėtų į šalies sostinę, kur turėtų vykti visos Belgijos sunkvežimių vairuotojų protestas prieš tai, ką jie vadina uždarbių dempingu. Anot belgų vežėjų, rytų europiečiai šalyje dirba už atlyginimus, kurie negali tenkinti Vakarų Europos vairuotojų.

„Rinkitės mus dėl lygybės. Anksčiau taip ir buvo daroma, dirbome kokybiškai ir buvome gerai apmokami. Dabar vairuotojai iš Rytų Europos dirba už 50 euro centų už kilometrą. Tai baisu. Mes negalime dirbt už tokį užmokestį, mūsų kaina už kilometrą privalo būti bent du eurai“, – mano Vežėjų profesinės sąjungos narys Dirkas Segersas.

Pasak Belgijos vežėjų, nuo metų pradžios šalyje bankrutavo jau per šimtą privačių kompanijų, daugiausia tų, kuriose firmos savininkai ir vairuotojai yra tie patys žmonės. Belgų vairuotojai teigia nesą nusiteikę prieš darbuotojus iš Rytų Europos. Priešingai, norima, jog šiems žmonėms būtų sąžiningai mokami Belgijos įstatymus atitinkantys atlyginimai bei teikiamos socialinės garantijos, kurių išvengia firmos, savo verslus perkėlusios į Rytų Europos šalis, kur socialinės apsaugos reikalavimai nėra tokie aukšti.