FAA vadovas Steve'as Dicksonas ketvirtadienį susitiko su „Boeing“ generaliniu direktoriumi Dennisu Muilenburgu ir išreiškė nerimą, kad bendrovė skuba panaikinti draudimą „Boeing 737 Max“ kilti į orą, pranešė FAA.

FAA taip pat pabrėžė norinti išsamaus „Boeing 737 Max“ įvertinimo. Šio modelio lėktuvų skrydžiai uždrausti po dviejų katastrofų Indonezijoje ir Etiopijoje.

„Boeing“ ne kartą teigė siekianti, kad „737 Max“ lėktuvų skrydžiai būtų atnaujinti iki šių metų pabaigos.
Po ketvirtadienį vykusio FAA ir „Boeing“ vadovų susitikimo bendrovė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad „Boeing“ „dirbs kartu su FAA, kad paremtų jos reikalavimus ir grafiką, tuo pačiu dirbdama, kad „737 Max“ būtų saugiai sugrąžintas 2020 m.“

Didžiosios oro linijos, savo orlaivių parkuose turinčios „Boeing 737 Max“ lėktuvų, skeptiškai vertino optimistiškus „Boeing“ planus, pagal kuriuos liūdnai pagarsėję orlaiviai galėtų būti sugrąžinti į padanges jau per pirmą 2020 m. ketvirtį.

„Boeing“ ir FAA susilaukė daug kritikos dėl „737 Max“ orlaivio problemų sprendimo, įskaitant ir problemas, susijusias su skrydžio aukščio valdymo sistema MCAS, kuri, kaip manoma, ir sukėlė dvi katastrofas, nusinešusias 346 žmonių gyvybes.

Anksčiau ketvirtadienį oro linijos „American Airlines“ paskelbė atšaukiančios planuotus „Boeing 737 Max“ skrydžius iki balandžio 7 d. Tuo tarpu „Southwest Airlines“ pranešė pasiekusi konfidencialų susitarimą su „Boeing“ dėl dalinės oro linijų patirtos žalos kompensacijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)