Jau kurį laiką „Facebook“ veikia puslapis pavadinimu „Keleivių kontrolė“. Tačiau jis skirtas ne kontrolierių savireklamai, o jų medžioklei. Pačius „zuikių“ gaudytojus šio puslapio lankytojai su ironija vadina „bedarbiais“.

„Keleivių kontrolės“ puslapis „Facebooke“ jau turi beveik 1,3 tūkst. lankytojų auditoriją. Įrašai apie pastebėtus „bedarbius“ pasirodo po keletą kartų per dieną – juos skelbia tiek puslapio administratoriai, tiek jo lankytojai.

Tačiau kontrolierių darbdavys – Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ – to nedramatizuoja ir netgi ketina naudotis „bedarbių“ medžiotojų paslaugomis.

„Mes šį puslapį matėme. Ir galvojame, kad patys jame paskelbsime kai kurias naujienas apie kontrolės permainas. Tai nėra blogai“, - DELFI sakė „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintas Bliuvas.

Anot jo, kontrolieriai nuo keleivių nesislepia, o išankstinė informacija apie jų buvimo vietą reiškia, kad bus mažiau „zuikių“, tad daugiau keleivių susimokės už kelionę viešuoju transportu.

„Pastaruoju metu mūsų kontrolieriai iš toli matomi: visi jie su liemenėmis, jie nėra partizanai. Ir tai duoda efektą. Čia tas pats, kas su kelių policija. Jeigu žmonės žino, kur policija matuoja greitį, vairuotojai jį sumažina. Taigi saugumas toje vietoje kyla. Čia lygiai taip pat. Jeigu žmonės žino, kur stovi kontrolieriai, natūralu – ten nevažiuos „zuikiai“. Arba jie iš viso nevažiuos, arba važiuos susimokėję“, - aiškino „Susisiekimo paslaugų“ vadovas.

Vis dėlto jis prisipažino nesuprantantis, kodėl dalis vilniečių kelionę „zuikiu“ laiko žygdarbiu.

„Tu vagi ne iš vežėjo – tu vagi iš visų žmonių. Tie, kurie moka, tikisi gauti atitinkamo lygio paslaugą. O negaudami pinigų mes negalime gerinti, tobulinti ir pan. Jie vagia iš visos visuomenės. Aš nemanau, kad tai didvyriai. (...) Mūsų tikslas – skatinti žmones, kad jie mokėtų už kelionę ir nevogtų iš savęs pačių. Yra žmonės, kurie moka ir turi teisėtus lūkesčius už tuos pinigus gauti kažką. Bet yra tam tikra visuomenės dalis, kuri garbe laiko pavogti“, - stebėjosi G. Bliuvas.

Beje, „Susisiekimo paslaugų“ direktorius užsiminė, jog netrukus „bedarbių“ medžiotojams teks greitinti apsukas, mat numatoma didinti kontrolierių mobilumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)