Energetikos ministerijos gruodžio pradžioje parengtose naujose prekybos naftos produktais taisyklėse buvo numatyta, kad nuo 2013 m. sausio 1 d. benzine bioetanolio dalis iki 10 proc. tūrio gal būti papildomai nežymima, o tik nurodomas benzino oktaninis skaičius, nustatytas tiriamuoju metodu (pavyzdžiui, 95, 98). Tačiau toks projektas netruko susilaukti priešpriešos.

„Tai pažeistų vartotojų interesus, nes degalų pirkėjai nežinotų, su kokia dalimi bioetanolio benziną jie pilasi į savo automobilių bakus. Be to, yra nemažai automobilių, kuriems benzinas su 10 proc. biopriedų dalimi netinka. Įdomu ir tai, kad šie degalai nebetinka daugeliui motociklų, nereikėtų pamiršti ir jų“, – galimą riziką įžvelgė Gintaras Macijauskas, bendrovės „Neste Lietuva“ generalinis direktorius.

Tačiau gruodžio pradžioje ministerija persigalvojo – atsisakyta minėtos nuostatos. Ministerija siūlo ir ateityje palikti dabar galiojantį reikalavimą, kad degalinėse būtų žymimas benzinas, kurio sudėtyje bioetanolis sudaro daugiau kaip 5 proc. tūrio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją