„Miestas turi padaryti tokius darbus, kad viešasis transportas taptų natūralia jų pasirinkimo dalimi. Ne kažkokiais prievartiniais dalykais turi viešasis transportas tapti vilniečių judėjimo pagrindu, bet dėl patogumo. Daug darbo ir investicijų į šitą sritį bus, kad viešasis transportas iš tikrųjų taptų mūsų pasirinkimu“, – antradienį LRT televizijai aiškino V. Benkunskas

„Per ketverius metus pastatyti metro arba nutiesti tramvajaus liniją yra nerealu, nors aš tikiu, kad vieną dieną tai tikrai Vilniuje atsiras, kai Vilnius augs, didės gyventojų skaičius, būsime didesni“, – pridūrė jis.

Viešojo transporto sektoriuje Vilniaus meras tikisi atnaujinti transporto parką, plėsti stotelių tinklus, didinti maršrutų intensyvumą. Jo manymu, tai užtikrins didesnį viešojo transporto patrauklumą.

„Jeigu mes atnaujinsime visą savo autobusų ir troleibusų parką ir dar turėsime papildomų vandeniliu varomų autobusų, jeigu mes praplėsime A juostų tinklą, praplėsime stotelių tinklą, užtikrinsime dažnesnį, intensyvesnį maršrutų skaičių, tai bus tikrai didelis proveržis į priekį ir tai, be jokios abejonės, prisidės prie viešojo transporto patrauklumo, patogumo“, – komentavo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją