„Po to, kai penktadienį parašiau apie VTEK (Vyriausioji tarnybinės etikos komisija – ELTA) išvadas, kad LTG konkurse nebuvo jokių interesų konflikto rizikų, pirmadienį sulaukiau E. Jakilaičio reakcijos. Oficialaus rašto, sakančio, kad, pavadindama jo pirmąjį įrašą Facebook apie tai, kaip Laisvės partija į vadovaujančias pareigas pavaldžiose įmonėse sodina savus, šmeižtu, žeminu E. Jakilaičio garbę ir orumą“, – penktadienį savo socialinio tinklo paskyroje rašė A Belickaitė.

„E. Jakilaitis reikalauja pašalinti įrašą ir paskelbti paneigimą. Kitaip kreipsis į teismą. Labai labai ironiška“, – teigė komunikacijos specialistė, pati praėjusią savaitę dėl E. Jakilaičio svarsčiusi kreiptis į teisininkus.

Visgi, A. Belickaitė nurodė, kad pritaria žurnalisto pozicijai – ji nurodė, kad šmeižto sąvoką naudojo ne teisine, bet „buitine ir žmogiška prasme“.

„Nepaisant viso to, kol šmeižto faktas dar nėra įrodytas teisme, žodžiais švaistytis nereikėtų. Visiems mums reikėtų mažiau švaistytis nepamatuotais žodžiais ir visi gyventume geriau“, – akcentavo ji.

Todėl komunikacijos specialistė teigė nutarusi ištrinti pirmąjį savo įrašą, jį pakoreguoti, kuriame konkrečiai E. Jakilaitis neįvardijamas. Kartu A. Belickaitė pasidalino ir, anot jos, „žodis žodin ir kablelis kablelin E. Jakilaičio“ reikalautu oficialiu paneigimu.

„Socialinio tinklo Facebook bei Linkedin savo paskyrose 2023-05-12 buvau paskelbusi tikrovės neatitinkančias bei Edmundo Jakilaičio garbę ir orumą žeminančias žinias, neetiškai pareiškusi, neturinčią pakankamo faktinio pagrindo nuomonę. Šias žinias, nuomonę pašalinau iš socialinio tinklo Facebook bei Linkedin savo paskyrų“, – rašė ji.

ELTA primena, kad VTEK nenustatė interesų konflikto rizikų LTG vykdytoje atrankoje į Korporatyvinių reikalų departamento direktorės pareigas, kurią laimėjo artima Laisvės partijos bendražygė A. Belickaitė.

Kovą ji pasitraukė iš šių pareigų, kai klausimus dėl jos ryšių su „laisviečiais“ iškėlė keletas žurnalistų.

Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės A. Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigė savo ryšio su Laisvės partija, tačiau teigė, kad jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Pasak jos, ji dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodė gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Po kilusio ažiotažo iš užimamų pareigų pasitraukė A. Belickaitė ir jos vyras V. Jurgutis.

Tuo metu gegužės pradžioje LTG paskelbė apie naują konkursą užimti Korporatyvinių reikalų departamento direktoriaus pareigas.