Briuselyje buvo sustabdyti visi metropoliteno traukiniai, autobusai ir tramvajai, taip pat nebekursavo greitieji traukiniai, važinėjantys į Prancūzijos, Nyderlandų ir Vokietijos miestus, nurodė pareigūnai.
Traukiniai „Eurostar“, kursuojantys tarp Briuselio ir Londono, taip pat buvo sustabdyti, tačiau tebeveikė maršrutas tarp Britanijos sostinės ir Prancūzijos šiaurinio Lilio miesto netoli sienos su Belgija.

Apie 267 išvykstantys skrydžiai (44 proc.) buvo atšaukti Briuselio tarptautiniame oro uoste – daugiausiai dėl bagažo tvarkytojų streiko, nurodė oro uosto atstovas.

Be to, pirmadienį jokie traukiniai nevažinėjo Briuselyje ir kaimyninėje flamandiškoje Brabanto bei prancūzakalbėje Valonų Brabanto provincijoje, informavo Belgijos geležinkelių bendrovė SNCB.

Valonų Brabante nekursavo jokie autobusai, tačiau Brabanto provincijoje dalis autobusų važinėjo.

Streikas sutrikdė ekonomikos veiklą, kai piketų dalyviai neleido darbininkams patekti į pramonės zonas. Taip pat buvo sutrikdytas mokyklų ir valstybės įstaigų darbas.

Šis streikas buvo naujausias per savaitinių trikdymo akcijų kampaniją, kurią vainikuos visuotinis streikas visoje šalyje gruodžio 15 dieną.

Šis judėjimas prasidėjo praeitą mėnesį, kai 100 tūkst. žmonių dalyvavo eitynėse Briuselyje, per kurias prasiveržus smurtui buvo sužeisti 112 policininkų.

Belgijos profsąjungos nesutinka su premjero Charles'o Michel'o centro dešiniosios koalicinės vyriausybės sprendimu atšaukti planus ateinančiais metais automatiškai padidinti atlyginimus dėl brangstančio pragyvenimo.

Jos taip pat atmeta apkarpymus viešajame sektoriuje ir planus padidinti išėjimo į pensiją amžių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)