Krašto apsaugos ministerija informavo, kad Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš krovininio laivo "Marion" pagalbos prašymo sulaukė penktadienio rytą.

Laivas, plaukiojantis su Antigvos ir Barbudos vėliava, pranešė apie Baltijos jūroje, tarp Latvijos ir Lietuvos teritorinių vandenų, patirtą pagrindinių variklių gedimą ir paprašė pagalbos parvelkant ir įvedant jį į Klaipėdos uostą. Dėl patirtų pagrindinių variklių gedimų apribotas laivo greitis ir manevringumas.

JGKC apie įvykį informavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją, Saugios laivybos administraciją ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą. Gedimą patyrusio laivo savininkui susisiekus su laivų vilkikų bendrove Klaipėdoje, į pagalbą išplaukė jūrinis vilkikas "TAK- 9".

"Jūroje esant 17 metrų per sekundę pietvakarių vėjui ir 2-3 metrų bangoms teikti avariją patyrusiam laivui sudėtinga. Atsižvelgdamos į tai, šią popietę Lietuvos institucijos, koordinuojančios pagalbos laivui teikimą, nusprendė, kad laivui bus padėta įplaukti į Klaipėdos jūrų uostą pagerėjus oro sąlygoms", - teigiama pranešime.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją