„Lietuvos Respublikos ambasada Baltarusijoje gavo notą, Užsienio reikalų ministerija apie tai jau informavo Lietuvos kompetentingas institucijas. Tikimės, kad artimiausiu metu bus imtasi atitinkamų priemonių“, – DELFI sakė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktoriaus pavaduotoja Daiva Rimašauskaitė.

Rašte Lietuvos ambasadai išsakytas Baltarusijos nerimas „dėl tam tikro padėties pasienyje suprastėjimo ir padidėjusios iš Baltarusijos išvažiuojančio krovininio transporto eilės“. Ypač probleminė padėtis Kamenny Log–Medininkai pasienio punkte.

Baltarusijos URM primena, kad pagal esamus susitarimus šalys per parą privalo praleisti per Baltarusijos ir Lietuvos sieną 600 krovininių automobilių.

„Tačiau nuo 2012 m. gruodžio 5 d. Lietuva nevykdo šios sąlygos“, – sakė Andrejus Savinychas. Baltarusija kreipiasi į Lietuvą su prašymu užtikrinti anksčiau pasiektus susitarimus.

DELFI primena, kad eilės atsirado, kai buvo sulaikyti 29 Medininkų kelio poste dirbę muitininkai. Jie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)