„Ten įstrigę buvo du mano vilkikai ir jų vairuotojai. Praėjusį penktadienį iki sienos buvo likę mažiau nei 5 kilometrai, vakar dieną 160 metrų, o vakar vakare 11 valandą pirmajam automobiliui pavyko kirsti Lietuvos sieną. Eilėje jis praleido 8 paras. Kitas vilkikas tik neseniai atvyko, tad jei ir toliau taip bus dirbama – šią savaitę jis nekirs sienos“, – apie susidariusią situaciją teigia pašnekovas.

Anot V. Klimavičiaus, pirmadienį per 19 valandų vilkikas pajudėjo tik 340 metrų, o po pietų beveik keturias valandas išvis niekas nejudėjo.

„Nejauku net skambinti vairuotojams, jie pikti. Suprantu jų situaciją, tiek laiko praleisti automobilio kabinoje niekur nejudant labai sunku. Juk nėra galimybės nei nusiprausti, nei nueiti į tualetą, nei normaliai pavalgyti“, – teigia vežėjas.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas tikina, kad situacija tikrai nėra normali. „Nuolat bendradarbiaujame su pasienyje įstrigusiais vežėjais. Situacija nepavydėtina. Jau ir dabar daugelis vilkikų renkasi kitus pasienio punktus, bet didelio pasirinkimo nėra.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)