Savivaldybės valdininkai sako, kad aerodromo teritorija neišnaudota ir siekia ją sutvarkyti, praneša LTV „Panorama“.

Priviliojusi investuotojus, savivaldybė planuoja, kad maždaug trečdalyje iš 200 hektarų Dariaus ir Girėno aerodromo teritorijos golfo, futbolo ar rankinio aikštynų statybos prasidėtų jau kitąmet.

Gerais savivaldybės ir investuotojų ketinimais netikintys aviatoriai, kreipėsi į šalies vadovus, prašydami neperduoti savivaldybei aerodromo žemės.

„Mes suprantame ir visiškai nesame prieš, kad aerodrome atsirastų krepšinio aikštelė. Į mūsų klausimą, ar gali savivaldybė užtikrinti tęstinumą tokių objektų, kurie atsiras čia, nors su aviacija neturi nieko bendro, jie mums atsakė, kad tai yra privati investicija ir visiškai jokios garantijos, kad po 15 m. ta veiklos sritis nebus pakeista į kitą“, – teigė Kauno aeroklubo direktorius Algimantas Žentelis.

Valdininkai neigia aviatorių nuogąstavimus ir sako, kad šie nebus nuskriausti. Savivaldybės iniciatyva pradėti inventorizuoti aerodromo statiniai, tiriamos įtarimų keliančios nuomos sutartys.

Viešosios įstaigos „Dariaus ir Girėno aerodromas“, kurios steigėja yra savivaldybė, direktoriui savivaldybės administracijos vadovas pasiūlė palikti postą. Savivaldybės užsakymu, rengiama aerodromo galimybių studija, kurią aviatoriai siūlo nutraukti.

Paveldosaugininkai sako, kad iki metų pabaigos Kauno paminklų restauravimo projektavimo instituto specialistai turėtų parengti aerodromo specialųjį planą, tada ir paaiškės, ką ir kaip jo teritorijoje galima statyti.

Prieš devynis dešimtmečius įkurtas Dariaus ir Girėno aerodromas – seniausias iš Lietuvoje veikiančių, prieškaryje čia kūrėsi karo aviacija. Atkūrus nepriklausomybę aerodromui suteiktas nacionalinės reikšmės paminklo statusas.