Kaip rašo „Lietuvso rytas”, buvęs užsakomųjų skrydžių bendrovės „FlyLAL Charters” (dabar – „Small Planet Airlines”) ir įmonės „Agrowill” vadovas prie naujos aviacijos įmonės vairo stojo prieš savaitę.

Jau aišku ir kas vadovaus Komercijos skyriui – į šį postą paskirtas Simonas Bartkus. Tokias pat pareigas iki šio sausio pabaigos S.Bartkus ėjo ir Tarptautiniame Vilniaus oro uoste.

Suburti ir už skrydžių saugą, ir už technikos reikalus atsakingi specialistai. Pilotų ir palydovų atranką „Air Lituanica” ketina rengti tuomet, kai gaus oro vežėjo pažymėjimą.

Amsterdamas, Miunchenas, Berlynas, Kijevas, Sankt Peterburgas, Hamburgas, Tbilisis – tokiomis kryptimis ketina iš Lietuvos oro uostų skraidyti naujoji oro bendrovė.

Vilniaus savivaldybei priklausys 34 proc. bendrovės „Air Lituanica” akcijų, Lietuvos investuotojams – dar 17 proc. akcijų.

Likusį paketą siūloma įsigyti strateginiam investuotojui. Prisidėti prie ambicingo projekto buvo gundomi vienos didžiausių Azijoje Tailando oro bendrovės „Thai Airways” vadovai, tačiau jie didelio noro nerodo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)