Sostinės meras A.Zuokas žada jau šią savaitę savivaldybėje sudaryti darbo grupę sutarčiai parengti, pagal kurią skandinavų kapitalo oro linijų bendrovė „Lithuanian Express" jau kitų metų kovą iš Vilniaus pradėtų reguliariuosius skrydžius.

A.Zuokas tvirtina gavęs susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio pritarimą, tačiau šis "Vilniaus dieną" patikino, kad prie bendrovės vilionių į Vilnių neprisidės.

"Anksčiau apie tai buvome kalbėję su A.Zuoku, tad visi jo ketinimai man aiškūs. Bet turiu pasakyti, kad čia nėra ministerijos reikalas. Pats meras turi tuo ir užsiimti. Ministerijos kompetencija yra pats Vilniaus oro uostas, mes norime, kad jis būtų pilnas, kad tinkamai funkcionuotų, tačiau į atskirų bendrovių reikalus nesikišame", – aiškino ministras.

Prieš dvejus metus bendrovės "Lithuania Express" steigėjai tvirtino, kad yra pasiruošę iš Vilniaus skristi mažiausiai į šešias Europos sostines. Vėliau savo planus pakeitė ir žadėjo skraidinti į Amsterdamą, Berlyną ir Kopenhagą. Tiesa, šie pažadai išpildyti nebuvo. Garsiai apie savo planus prakalbusi bendrovė vėliau ilgam dingo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją