Žadama išleisti 10 Lt nominalios vertės akcijas, kurios bus perduotos Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybėn.

Taip pat tarybos posėdyje prabilta apie naują „Air Lituanica“ partnerį, kuriuo turėtų tapti Anglijos pigių skrydžių bendrovė „Flybe“, kuri per metus perskraidina daugiau nei 8 mln. keleivių. Pristatyta, kad bendradarbiaujant su „Flybe“ būtų galima naudotis bendra bilietų rezervavimo sistema, organizuoti jungiamuosius skrydžius. UAB „Air Lituanica“ jau yra įsigijusi ir internetinį adresą flybe-lituanica.com.

Dar praėjusių metų spalio mėnesį sostinės meras Artūras Zuokas pasigyrė apie 17 privačių investuotojų, kurie įsigis simbolines 100 tūkst. Lt vertės akcijas. Tačiau DELFI kalbinti anksčiau mero skelbti oro bendrovės partneriai nepatikino, kad akcijos jau jų kišenėje.

„Arvi“ atstovė Kristina Sadauskienė teigė, kad investicijų sutartis pasirašyta, tačiau akcijos dar neįsigyta.

„Dar nesame įsigiję. Laukiama pasiūlymų ir patvirtinimo iš bendrovės“, - sakė ji.

Ar pinigai už akcijas pasiekė bendrovę „Air Lituanica“, negalėjo atsakyti ir „Vičiūnai Group“ vadovas Visvaldas Matijošaitis.

„Mes pasirašę susitarimą, bet dėl pačių akcijų (įsigijimo – DELFI) nepasakysiu“, - teigė jis. Tačiau bendrovės vadovas pabrėžė, kad ir toliau yra susidomėjęs „Air Lituanica“ ateitimi.

Akcininkai – tik popieriuje

Air Lituanica lėktuvas
Vilniaus meras Artūras Zuokas taip pat patikino, kad kol kas privačių investuotojų įsitraukimas į „Air Lituanica“ veiklą tėra popieriuje.

„Šiuo metu yra pasirašyta sutarčių su septyniolika kompanijų Lietuvoje. Pagal sutartį jie turi pervesti pinigus tada, kai, natūralu, taryba priims sprendimus ir mes turėsime licenciją skraidymui. Tai šiuo atveju pagal sutartį jie neprivalo pervesti. Priėmus visus reikalingus sprendimus minėti akcininkai perves pinigus į „Air Lituanica“ veiklą“, - šnekėjo miesto vadovas.

Taip pat A. Zuokas pakomentavo „Air Lituanica“ vadovo atlyginimą. DELFI anksčiau skelbė, kad „Air Lituanica“ vadovui Erikui Zubrui bus numatytas 30 tūkst. Lt atlyginimas.

„Parodykite vadovą, kuris sutiktų dirbti už mažesnius pinigus, kuris būtų kompetentingas. Mes mielai tą žmogų pakviestume. Yra rinkos kainos ir rinkos atlyginimai“, - sakė meras.

Pasak jo, šiuo metu vadovui yra mokamas 8,5 tūkst. Lt atlyginimas: „Kai prasidės oro kompanijos veikla, bus toks atlyginimas, kaip numatyta verslo plane“.

Kaip privatūs investuotojai yra skelbiami ir verslininkas Antanas Guoga, „Lietuvos Rytas“, „Balsas Lt“, „Adlex“, „MG Baltic Investment“, „Panevėžio keliai“.

DELFI primena, kad pernai metais A. Zuokas žadėjo, kad naujos bendrovės lėktuvai į orą pakils šių metų pavasarį, tačiau šių metų pradžioje jau kalbėjo apie vasarą. Taip pat miesto vadovas tikino, kad bendrovei privatūs asmenys jau yra skyrę 2 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (693)