"Manau, kad S. Dariaus ir S. Girėno aerodromui išbristi iš susidariusios situacijos turėtų padėti jį kuruojantys savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir Įmonių finansinės veiklos analizės skyriai. Organizuotą aviatorių puolimą laikau kerštu dėl mano principingumo ir ryžtingo nusiteikimo išsiaiškinti visą tikrą padėtį aerodrome. Kai kuriems aviatoriams derėtų suprasti, kad aerodromas nėra valstybė valstybėje, ir susitelkti blogai aerodromo būklei ištaisyti", - teigia L. Navickienė.

Pirmininkės teigimu, tikrintojai nustatė, kad savivaldybės įsteigtoje įstaigoje nebuvo veiklos planavimo. Dalis panaudos sutartimi iš savivaldybės gauto turto - senojo aerodromo teritorijos bei statinių - pernuomota be savininko sutikimo. Be to, įstaiga "savavališkai pasisavino jai nepriklausančias nuomos pajamas".

Nors negautas turto savininko sutikimas, sudarytos dvi bendradarbiavimo sutartys su Kauno aeroklubu ir Kauno priešgaisrinio gelbėjimo tarnyba, kurioms šešetą metų leista neatlygintinai naudotis 1020 kv. m plotu. Nieko nenuveikta besirūpinant šeimininkų neturinčio turto aerodromo teritorijoje sutvarkymu, teigia L. Navickienė savo atsakyme.

Kontrolieriaus tarnyba, anot L. Navickienės, pažymėjo, kad viešosios įstaigos administracija yra išnuomojusi vienuolika aikštelių, tačiau nepateikė dokumentų, kokiu juridiniu pagrindu jomis disponuoja.

Savivaldybės kontrolieriaus Gedimino Raudonio patikinimu, tikrinimo metu rasti pažeidimai turi būti ištaisyti iki birželio pradžios.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją