Tarp šimto didžiausių Mičigano bendrovių, kurias analizavo projekto autoriai, septyniolika buvo automobilinių, tarp jų – “General Motors” ir “Ford Motors” Šios bendrovės, o taip pat keletas stambių tiekėjų, buvo vienos iš pagrindinių šio tyrimo finansinių rėmėjų.

Į “Top10” pateko tik viena su autoverslu susijusi bendrovė “Tower Automotive”. Šiam kėbulų konstrukcijas, pakabos konstrukcijas bei modulius gaminančiam tiekėjui vadovauja moteris. Kathleena Ligocki yra viena iš dviejų moterų einančių generalinio direktoriaus pareigas tarp visų 100 tyrime dalyvavusių bendrovių. “Tower Automotive” gali pasidžiaugti sėkminga veikla: praeitais metais gauta 2,5 mlrd. JAV dolerių pajamų, o bendradarbiaujama su BMW, “DaimlerChrysler”, “Fiat”, “Ford Motor”, “General Motors”, “Honda”, “Renault”, “Nissan”, “Hyundai” ir kitais gamintojais.

Taip pat tik viena automobilinė bendrovė “Visteon”, tiekianti automobilinius stiklus, elektronines sistemas, važiuoklės, greičių dėžių, jėgainių komponentus, pateko į kategoriją įmonių, kuriose moterys užima postus tarp penkių geriausiai apmokamų pareigų bendrovėje. Tačiau “General Motors”, “Fors Motor”, “Delphi” ir “Visteon” turi moterų einančių įvairių sričių direktoriaus pareigas.

Kiekviena tyrime dalyvavusi bendrovė galėjo maksimaliai surinkti 30 taškų. Tarp 17 automobilinių įmonių aukščiausias pozicijas užėmė “Tower Automotive” (12 taškų) ir “Visteon” (10 tšk.), “Ford Motor”, “General Motors”, “Delphi” bei dar penkios bendrovės surinko po 2 taškus. Apskritai tarp visų dalyvavusių firmų daugiausiai taškų surinko holdingo bendrovė “FNBH Bancorp” (24 tšk.).