„Lietuvos geležinkeliai“ nuo vasaros atsisako maršruto Vilnius-Sankt-Peterburgas-Vilnius. Keleiviai į šį Rusijos miestą dar galės važinėti iki gegužės 31 d.

Tačiau ir toliau liks traukinių maršrutas Vilnius-Maskva-Vilnius.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovas spaudai Vidmantas Gudas DELFI sakė, kad per praėjusius metus keleivių srautas, važiuojančių į Sankt-Peterburgą, sumažėjo 36 proc. 

Iš viso šiuo maršrutu pernai važiavo 42,5 tūkst. keleivių.

„Šis maršrutas tapo nepelningas. Ilgą laiką buvo svarstoma, ką su juo daryti: mažinti ar visiškai atsisakyti. Tačiau situacija nesikeičia, o bendrovė nenori turėti nuostolio iš šios veiklos, todėl atsisako maršruto“, - DELFI komentavo jis.

Pašnekovas tvirtino negalįs pasakyti, iki kada atsisakoma šio maršruto.

Pasak V. Gudo, Minsko maršrutas bendrovei yra pelningas, Maksvos – „ant ribos save išsilaikantis“.

Vien Lietuvos formuojamais traukiniais maršrutu Vilnius-Minskas važiavo apie 150 tūkst. keleivių, iš Baltarusijos pusės - dar 180 tūkst., keleivių srautas iš Maskvos per praėjusius metus sumenko 30 proc. iki beveik 73 tūkst. keleivių 2014 m.

DELFI ne sykį rašė, kad sumenkusį rusų turistų skaičių pajuto ir Lietuvos viešbučiai, sveikatingumo centrai.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė DELFI anksčiau sakė, kad šventiniu periodu šiemet rusų sulaukta apie 15 proc. mažiau nei ankstesniais metais.

Toks pasikeitęs rusų elgesys siejamas su sunkia finansine situacija Rusijoje, labai nukritusia rublio verte ir didžiule propaganda prieš Baltijos šalis ir kitas Vakarų valstybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)