Pertvarkius LAKD iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę, 2020 m. rugsėjo mėn. buvo sudaryta įmonės valdyba, tačiau, pasitraukus dviem jos nariams, paskelbta nauja atranka.

Du nauji direkcijos valdybos nariai atrinkti vykdant viešą atranką, darbą valdyboje jie pradės netrukus. Prie esamų valdybos narių dar kovą prisijungė Susisiekimo ministerijos atstovė Agnė Amelija Mikalonė.

„Atnaujintai valdybai keliame tikslą savo kompetencijomis sustiprinti Lietuvos automobilių kelių direkcijos komandą, padėti sklandžiai ir laiku įgyvendinti strateginius projektus ir užtikrinti aukščiausius veiklos skaidrumo standartus. Ypač svarbu, kad Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšos būtų investuojamos efektyviai, o visi projektai būtų įgyvendinami skaidriai, laikantis pagal aiškius kriterijus sudarytų prioritetinių eilių“, – sako ministras M. Skuodis.

Vienas iš LAKD tikslų – užtikrinti darnų, saugų ir patogų keleivių bei krovinių judumą valstybinės reikšmės keliais, plėtoti naują ir gerinti esamą kelių bei pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūrą. LAKD taip pat įgyvendina strategiškai svarbius projektus. Tarp jų – nuo 2023 m. pradžios numatoma naudoti elektroninė (atstuminė) kelių apmokestinimo sistema, įgyvendinami magistralinių kelių „Via Baltica“ ir Vilnius–Utena rekonstrukcijos projektai, planuojama valstybinės reikšmės krašto kelio Kaunas–Prienai–Alytus ruožo Kaunas–Prienai rekonstrukcija.

Saulius Barauskas – UAB Vilniaus vystymo kompanijos direktorius, prieš tai dirbęs UAB Vilniaus kogeneracinės jėgainės („Ignitis grupės“ dalis) generaliniu direktoriumi, kur buvo atsakingas už valstybei svarbaus ekonominio projekto plėtrą ir įgyvendinimą. 16 metų energetikos srityje dirbantis S. Barauskas turi didelę patirtį įgyvendinant įmonių reorganizacijas, išgryninant jų veiklas, rengiant ilgalaikės strategijos ir veiklų planus, diegiant naujas reguliavimo metodikas, inicijuojant ir įgyvendinant strateginius projektus.

Rūta Butautaitė-Pivoriūnienė – „Nasdaq Vilnius Services“ jaunesnioji viceprezidentė, Europos finansų rinkų operacijų ir klientų aptarnavimo departamento vadovė. Prieš tai daugiau nei dešimt metų „Danske“ banke ėjo įvairias pareigas. Buvo pinigų plovimo prevencijos transakcijų patikros ir stebėsenos globalios funkcijos vadovė, lėšų valdymo ir mokėjimų operacijų globalios funkcijos vadovė, vadovavo kitiems padaliniams. Naujoji LAKD valdybos narė yra įgijusi verslo vadybos bakalauro kvalifikaciją Vilniaus Gedimino technikos universitete, vadybos magistro laipsnius Vilniaus Gedimino technikos ir Vytauto Didžiojo universitetuose, taip pat baigė tarptautinę vadovų magistrantūrą (EMBA) „BMI Executive Institute“.