Tada keleivius plukdydavo garlaiviai, kelionė trukdavo apie septynias valandas. Dabar – greitaeigiu katamarano tipo laivu „Smiltynė“ pasiekti Nidą, sustojant Juodkrantėje, užteks vos poros valandų.

32 metrų ilgio laivas gali plukdyti iki 130 žmonių, tačiau į Nidą bus plukdomi tik 72 keleiviai – tiek yra sėdimų vietų. Dviračiams įrengtos 43 vietos. Laivas dukart per dieną kursuos net jei bus nupirktas vos vienas ar du bilietai. Turizmo specialistai sako, kad reisas turėtų būti paklausus, nes klausinėjančių apie galimybę keliauti į Nidą be automobilio netrūksta.

„Jau seniai buvo reikalingas susisiekimas, vandens kelias nuo Klaipėdos į Nidą. Tai anksčiau galėdavo atlikti maži privatūs laiveliai, nors ir tokių Klaipėdoj turėjom labai mažai, bet tokio reguliaraus reiso nebuvo“, – sakė Romena Savickienė, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė.

„Dauguma turistų iš užsienio yra be mašinos – arba atskrenda, arba traukiniu atvažiuoja. Kad atsirado tokia paslauga – tai tikrai labai gerai“, – teigė Egidija Smilingienė, Palangos turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja.

Bilietai nebus nepigūs: kelionė į vieną pusę žmogui kainuoja 30 litų. Tačiau viliamasi, kad galimybė plaukiant pasigrožėti unikalia Kuršių nerijos gamta paskatins daugiau žmonių palikti automobilius Klaipėdoje ir į Nidą keliauti mariomis.

„Keturių asmenų ir daugiau grupei jau yra taikoma nuolaida – 10proc. Taip pat bilietų nuolaidos taikomos pagal transporto įstatymą – vaikams, senjorams, taigi yra įvairių opcijų. O kad ir tas pilnas bilietas 30lt iš Klaipėdos į Nidą – paskaičiuokit: jeigu jūs važiuojate dviese automobiliu, tai išeis lygiai tas pats, sudėjus visus mokesčius“, – sako „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Kol kas planuojama, kad katamaranas „Smiltynė“ tarp Klaipėdos ir Nidos kursuos iki rugsėjo pradžios.