Šią savaitę parodą galės aplankyti žiniasklaidos atstovai ir prekybininkai. Plačiajai visuomenei paroda duris atvers šeštadienį (rugsėjo 17 dieną) ir veiks iki rugsėjo 25 dienos. Šiemet Frankfurte debiutuos daugiau nei 80 naujų automobilių modelių.

Pirmadienį buvo pristatyti galingasis "Audi Q7" visureigis, naujasis "Volkswagen Eos" kabrioletas ir prabangus S klasės "Mercedes-Benz" limuzinas.

Antradienį dėmesys bus nukreiptas į Europos ir Japonijos automobilių gamintojus: "Renault", "Peugeot", "Volvo", "Jaguar", "Nissan" ir "Toyota".

Nors nafta brangsta, Frankfurto automobilių parodoje sklando optimistinės nuotaikos. Vokietijos automobilių gamintojai teigia, kad po kelerius metus trukusio nuosmukio Europoje atsigauna paklausa.

Vokietijos automobilių gamintojų federacijos VDA duomenimis, šiemet Vakarų Europoje parduota 838 tūkst. naujų automobilių, o tai yra beveik 8 proc. daugiau nei tą patį laikotarpį prieš metus.

Frankfurto automobilių parodoje dalyvauja maždaug 1 tūkst. automobilių ir jų dalių gamintojų iš 44 šalių. Pirmą kartą šioje parodoje atstovaujama Kinijai. VDA tikisi, kad parodą aplankys 1 mln. žmonių - tiek pat, kiek ir 2003 metais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją