„Įsivaizduokite, kad važiuojate tuščiu greitkeliu. Pažvelgę pro šoninį langą į nykų lygumos peizažą, nustembate, pamatę plika dykuma jus lenkiantį automobilį, paskui kurį driekiasi dulkių debesis. Štai tokią viziją ir tokį automobilį turėjome mintyse, kai pradėjome projektuoti naująjį „XC70“, – aiškina Stefanas Janssonas, atsakingas už išorės dizainą.

Susipažinkime su naujoku iš arčiau. Dizaineriai padidino naujojo „Volvo XC70“ priekinius žibintus ir groteles, kurių forma atkartoja „Volvo XC60 Concept“ automobilyje matytą priekį. Automobilio priekiui agresyvumo suteikia ir paryškinti priešrūkiniai žibintai bei sidabro spalvos priekinio buferio apsauga.

„Įrėminti šoniniai langai, išraiškingas stotas ir sklandžios linijos sukuria harmoniją tarp suapvalinto, sportiško priekio ir erdvaus tikro universalo galo. Iškelta galinė dalis taip pat yra svarbus elementas kuriant pusiausvyros įspūdį“, – sako S.Janssonas.

Dinamiškai atrodo ir galinė „XC70“ dalis. Be to, galinis lango stiklas yra nuleistas žemiau, todėl vairuotojui matomumas per galinio vaizdo veidrodėlį bus tikrai geras.

„Dabar automobilio išorė tapo dinamiškesnė, tačiau tai nepakenkė jo praktiškumui. Dėl apgalvotų užleidžiamų galinių durų, kurias atidarius kartu pasikelia ir galiniai žibintai, „XC70“ bagažinė yra erdvesnė, o ir krauti daiktus yra lengviau“, – teigia „Volvo“ automobilių dizaino padalinio direktorius Steve'as Mattinas.

„Volvo XC70“ bus komplektuojamas su dviem varikliais: vienu benzininiu ir vienu dyzeliniu. Šešių cilindrų 3,2 l 238 AG benzininis variklis išvysto 320 Nm sukimo momentą. Antrasis, penkių cilindrų 185 AG turbodyzelinis variklis turi dar įspūdingesnį – net 400 Nm sukimo momentą. Tiesa, jo darbinio tūrio švedai nepraneša.

Dyzelinis variklis standartiškai bus komplektuojamas su šešių bėgių mechanine greičių dėže, tačiau papildomai bus galima užsisakyti ir šešių laipsnių automatinę „Geartronic“ dėžę. Tiesa, benzininis variklis jau standartinėje komplektacijoje turės automatinę greičių dėžę.

Kokia bus automobilio kaina kol kas nepranešama.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją