Koncepcinio automobilio dizainas yra sukurtas pagal „Seat Altea XL“ vienatūrio dizainą. Tačiau „Altea Freetrack Prototype“ yra beveik 19 cm aukštesnis ir 6 cm platesnis už vienatūrį.

Agresyviai atrodantis automobilis yra „apautas“ įspūdingomis 255/50 R19 dydžio padangomis bei turi didžiulę 31 cm prošvaisą.

„Altea Freetrack Prototype“ po variklio dangčiu turi 2,0 l 240 AG benzininį variklį. Toks pats variklis yra montuojamas ir į serijinį „Seat Leon Cupra” automobilį.

Koncepcinis „Altea Freetrack Prototype“ automobilis yra varomas visais keturiais ratais, o variklio sukurta galia ratams yra perduodama per šešių bėgių mechaninę greičių dėžę.

Tiesa, nors ispanai užsiminė, kad koncepcinis „Altea Freetrack Prototype“ labai greitai taps serijiniu, tačiau kada tiksliai tai galėtų įvykti nepranešė. Bet kuriuo atveju būsimasis „parketinis“ visureigis taps pirmuoju „Seat“ padidinto pravažumo arba SUV automobiliu.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją