Iš viso pareigūnai rado apie 900 l dyzelino, rašoma policijos pranešime spaudai.

Tęsdami turimos informacijos tikrinimą, tą pačią dieną kriminalistai nuvyko kitu adresu, šį kartą į Jonavos rajone esantį Šveicarijos kaimą, kur aptiko nelegalią, 1965 m. gimusiam Jonavos gyventojui priklausančią degalinę.

Pareigūnai pervežimo įmonės garažuose rado specialiai sumontuotas talpyklas, pritaikytas deglų laikymui ir išpilstymui: tris 1 000 l talpos talpyklas, iš kurių dvi pilnos ir trylika 200 l talpos talpyklų, iš kurių 8 pilnos, kaip įtariama, dyzelino. Iš viso rasta ir paimta apie 3 500 l dyzelino bei degalų pilstymo įranga.

Ši nelegali degalinė buvo tikrai paklausi tarp gyventojų, nes pareigūnams konfiskuojant dyzeliną ir įrangą, užsipilti degalų užsuko ne vienas lengvasis automobilis.

Kauno apskr. VPK pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. (Akcizais apmokestinamų prekių (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją) įsigijimas, laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką).

Policija primena, kad akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos kontrolė išlieka prioritetine, kasmet įtraukiama į veiklos planus, todėl ir toliau bus kryptingai dirbama šia linkme, fiksuojant daromus teisės pažeidimus ar nusikaltimus, realizuojant tiek žvalgybinę, tiek gaunamą žodinę ar rašytinę pasitikėjimo informaciją iš bendruomenės narių.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)