Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas penktadienį kreipėsi į visus Vilniaus savivaldybėje dirbančius žmones, ragindamas rugsėjo 22 d. – tikrąją „Mieste be savo automobilio“ dieną – į darbą vykti dviračiais, pėsčiomis arba viešuoju transportu. Tikimasi, kad be automobilio rytoj į darbą atvyks didžioji Vilniaus savivaldybės darbuotojų dalis.

Rugsėjo 16 d. prasidėjusios Europos judriosios savaitės metu siekiama populiarinti aktyvesnį ir sveikesnį gyvenimo būdą – daugiau keliauti pėsčiomis, bėgioti, naudotis dviračiais ir kitomis alternatyviomis ekologiškomis transporto priemonėmis, viešuoju transportu.

Šiais renginiais stengiamasi ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai, žmonių sveikatai, eismo saugumui, bet ir paskatinti miesto gyventojus bent akcijos metu nevažiuoti savo automobiliu, pasirinkti mažiau teršiantį viešąjį transportą arba dviračius, keliauti pėsčiomis. Šios akcijos metu taip pat stengiamasi didinti miesto gyventojų atsakomybę naudojant transporto priemones.

Lietuvoje pirmoji prie akcijos „Mieste – be savo automobilio!“ 2000 m. prisidėjo Vilniaus savivaldybė, po metų – ir Kauno. Kasmet jų skaičius didėja.

Šiais metais Judriosios savaitės tema pasirinktas šūkis “Gerink miesto klimatą!”. Juo siekiama įrodyti, kad piliečiai ir vietos valdžios institucijos gali kartu kovoti su pasauliniu atšilimu – nors retkarčiais privačius automobilius pakeisti aplinkos neteršiančiomis transporto rūšimis – dviračiais, vaikščiojimu pėsčiomis, viešuoju transportu, šeimos automobiliais pavežant į darbą šeimos narius, draugus ar kaimynus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją