Skrydžių palydovų profsąjungai (UFO) vadovaujantis Nicoley Baublies užsipuolė „Lufthansa“ ir pareiškė, kad jos atstovai po ketvirtadienį žlugusių derybų „susisiekti nebandė nė karto“. Pati „Lufthansa“ nurodo esanti pasirengusi „bet kuriuo metu atnaujinti derybas“.

Pirmadienio vakarą vežėja pateikė profesinei sąjungai naują pasiūlymą, kuriame nurodomos kiek didesnės pensijų išmokos ir priedai.

„Norime, kad mūsų klientai nekentėtų dėl streiko poveikio, todėl nusprendėme pagerinti savo pasiūlymą“, – oficialiame įmonės pranešime teigia „Lufthansa“ kadrų skyriaus vadovė Bettina Volkens.

Į pasiūlymą UFO atsakė pareiškę, kad sąjungos vadovybė išnagrinės naująjį pasiūlymą, tačiau pridūrė, kad „lapkričio 10 d. planuojamo streiko sąlygos nesikeičia“. Anot profesinio susivienijimo atstovų, streikas antradienį, kaip ir anksčiau, bus tęsiamas visuose trijuose stambiuosiuose šalies oro uostuose – Frankfurto, Diuseldorfo ir Miuncheno.

Vis dėlto, „Lufthansa“ vadovybės teigimu, bus vykdomi beveik visi skrydžiai šalies ir Europos regiono viduje, neatšaukti ir „kai kurie“ ilgojo nuotolio maršrutai. Skaičiuojama, kad iš 3 tūkst. planuojamų bus atšaukti 136 skrydžiai, paveiksiantys maždaug 27,3 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)