"Brent" nafta ketvirtadienį rytinėje prekyboje atpigo 38 JAV centais, iki 108,81 dolerio už barelį, o JAV lengvos naftos barelis - 46 JAV centais, iki 103,64 dolerio už barelį. Trečiadienį "Brent" nafta pabrango 1,25 JAV dolerio, o JAV lengva nafta - 2,06 dolerio už barelį, po pranešimų apie tai, kad naftotiekis "Keystone XL", skirtas transportuoti naftą iš skirstymo centro Kušinge, Oklahomos valstijoje, į naftos perdirbimo įmonę Teksase, bus atidarytas iki metų pabaigos.

JAV prezidentas Barackas Obama susitiko su respublikonų ir demokratų partijų lyderiais Kongrese, siekdamas įveikti susidariusią aklavietę derybose dėl biudžeto, tačiau daugiau nei valandą trukęs susitikimas nedavė rezultatų.

"Naftos kainų augimo potencialas labai apribotas, ir JAV vyriausybės darbo dalinis sustabdymas - neigiamas veiksnys, galintis pakenkti paklausai. Paklausos prognozė silpna", - sakė Tokijo bendrovės "Astmax Investment" ekspertas Tecu Emoris. Jo nuomone, naftos kainos artimiausiomis savaitėmis išliks žemos, "Brent" naftos barelio kaina sieks 100-105 JAV dolerius.

JAV naftos atsargos praėjusią savaitę išaugo 5,5 mln. barelių, nors buvo prognozuotas 2,3 mln. barelių prieaugis, rodo Energetikos informacijos administracijos duomenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)