Nuo šių metų pradžios iš vis jau atšaukti 225 lėktuvų užsakymai, praneša BBC.

Generalinis gamintojos direktorius Tomas Endersas nurodo, kad maždaug pusė atšaukimų įvyko pakeitus vieną planuojamo gaminti lėktuvo modelį kitu, be to, įmonės anksčiau apsiskaičiavo užsakydamos gerokai per didelį orlaivių skaičių.

"Nepranašaujame galimo milžiniško nuosmukio ar sustosiančio užsakymų ciklo. Komercinių orlaivių rinka vis dar yra labai stipri - matome tam tikrų silpnų vietų kai kuriuose regionuose, tačiau tokią situaciją esame pajėgūs išlaikyti".

Pareigūnas pridūrė, kad nuo 2015 metų planuojant gaminti naująjį „Airbus A320“ modelį bendrovė kaip tik skatina savo klientus atsisakyti dabartinių užsakymų ir juos keisti į planuojamą modelį. Anot jo, iš 225 atšaukimų 65 atvejais būtent taip klientai ir pasielgė.

Prieš dvi savaites Didžiojoje Britanijoje vykstančioje Farnboro tarptautinėje aviacijos parodoje prasidėję užsakymų atšaukimai išgąsdino investuotojus ir šie ėmė pardavinėti įmonės akcijas - per dvi savaites šių vertė smuko 8 proc. Tiesa, trečiadienį „Airbus“ vertybinių popierių kaina po direktoriaus pastabų vėl kilstelėjo maždaug 4,5 procento.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)