Kaip rašoma pranešime spaudai, virtualiais pinigais bus galima padengti skrydžio bilietus į Europos, NVS šalių, Rusijos ar Viduriniųjų Rytų miestus.

Atsiskaityti už bilietus bitkoinais galima bendrovės interneto puslapyje. Bilietų kainos interneto svetainėje nurodomos eurais. Kada „airBaltic“ klientas renkasi mokėti už skrydžio bilietą, jų bitkoinai konvertuojami į eurus numatytu kursu.

Pasak pranešimo, konvertavimą atlieka didžiausia pasaulyje skaitmeninės valiutos mokėjimo sistema „Bitpay“, su kuria bendradarbiauja „airBaltic“. Atsiskaityti už skrydžio bilietą bitkoinais galima perkant pigiausius „airBaltic“ pagrindinės klasės (angl. Basis class) bilietus.

Bitkoinų valiuta yra programinės įrangos pagrindu veikianti mokėjimų sistema. Ji veikia nuo 2009 metų, jos apskaitos vienetas – vienas bitkoinas. Mokėjimus bitkoinais taip pat priima tokios pasaulinės bendrovės kaip Wordpress.com, Overstock.com, „Expedia“, „Dell“ ir kitos.

„airBaltic“ tvirtina, kad bendrovė ėmėsi visų saugumo priemonių, kad galimybė atsiskaityti naująja valiuta neatneštų nuostolių vartotojams, o paslauga sėkmingai funkcionuotų.

Kaip skelbta šių metų balandį, „airBaltic“ 2013 m. pasiekė 3,45 mln. litų (1 mln. eurų) pelną - vieneriais metais greičiau nei buvo planuota.

DELFI primena, kad Lietuvos bankas rekomenduoja finansų institucijoms susilaikyti nuo virtualių valiutų įsigijimo, laikymo ar pardavimo tol, kol nebus įgyvendinta teisinio reguliavimo sistema.

Vienu iš pavojų įvardijama tai, kad virtualių valiutų sistemą sukurti ir atitinkamai jos funkcionavimą pakeisti gali iš esmės bet kas, o sukurti ar pakeisti decentralizuotų valiutų, pavyzdžiui, bitkoino (angl. bitcoin), sistemai tereikia pakankamai kompiuterinių techninių resursų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)