Bankas davė paskolas pernai metų sausį, birželį ir liepą bendrovei „Baltijas Aviacijas sistemas“ (BAS), sandorį garantavo „airBaltic“.

Primename, kad BAS per lengvatinio apmokestinimo zonas priklauso Bertoltui Flickui ir Vladimirui Antonovui. Be to, „airBaltik“ pasitarnavo kaip garantas, kai B. Flickas buvo Vokietijoje, į kurią būgštaudamas išvyko, vykstant Korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuro tyrimui.

Vyriausybės konsultantas „airBaltic“ klausimais Karlis Krastinis patvirtino, kad „neseniai išaiškėjo faktų, konkrečių kreditorių reikalavimų „airBaltic“. Jis nepasakė kreditorių pavardžių, bet pabrėžė, kad tokio sandorio buvimas rodo, jog B. Flickas padarė pažeidimą.

„Jeigu paaiškės, kad kreditorių reikalavimai pagrįsti, tai kirsis su „airBaltic“ interesais“, – pridūrė K. Krastinis.

Rusijos bankas „AKB Investbank“ padavė ieškinį į Maskvos arbitražo teismą. Baiminamasi, kad „airBaltic“ lėktuvus gali areštuoti Rusijos oro uostuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją