„Air France patvirtina 2021 m. gegužės 31 d. reisų AF1154 ir AF1654 Paryžius–Maskva, atšaukimą, nes nebuvo gautas Rusijos valdžios leidimas įskristi į šalies teritoriją“, – pranešė „Air France“ ir pridūrė, kad taip pat atšaukti gegužės 31 d. atgaliniai skrydžiai AF1155 ir AF1655.

„Informavome klientus ir pasiūlėme skristi kitu reisu arba susigrąžinti pinigus. „Air France“ atsiprašo už dėl šios situacijos kilusius nepatogumus“, – reziumavo oro linijų bendrovė.

Anksčiau, šeštadienį, oro linijų bendrovės „Air France“ ir „Lufthansa“ pranešė, kad gavo Rusijos patvirtinimą dėl skrydžių maršrutų išvengiant Baltarusijos oro erdvės, skelbė „Deutsche Welle“.

Du skrydžius Paryžius–Maskva per dieną rengianti „Air France“ sakė, kad naujasis maršrutas įsigaliojo šeštadienį ir buvo skirtas tik savaitgaliui. Oro linijų bendrovės atstovas spaudai nurodė, kad „Air France“ tebelaukė patvirtinimo, jog naująjį maršrutą bus galima taikyti ir ateinančią savaitę

„Laukiame Rusijos patvirtinimo dėl tolesnių skrydžių po savaitgalio“, – paaiškino atstovas.

Kaip primena dw.com, oro linijų bendrovės stengiasi susitarti dėl naujų skrydžių maršrutų, Europos Sąjungos (ES) lyderiams paraginus nebeskraidyti Baltarusijos oro erdve po gegužės 23 d. nutikusio incidento, kai Baltarusijos prezidentas įsakė prievarta nutupdyti „Ryanair“ orlaivį.

Lėktuvas buvo perimtas dėl neva jame padėto sprogmens. Į Minsko oro uostą jį palydėjo naikintuvas „MiG-29“. Orlaiviui nutūpus, buvo suimtas juo skridęs disidentas žurnalistas Ramanas Pratasevičius. Europos lyderiai apkaltino Baltarusiją valstybiniu piratavimu ir uždraudė Baltarusijos oro linijų bendrovėms naudotis ES oro erdve. Baltarusijos nacionalinių oro linijų bendrovės „Belavia“ vadovas šiuos veiksmus pavadino „bjauriais“.

Šeštadienį savo feisbuko paskyroje „Belavia“ direktorius Igoris Čerginecas rašė, kad tokie žingsniai prilygsta sankcijoms oro linijų bendrovei, kurią jis įvardijo kaip nekaltą skandalo dalyvę.

„Visa tai vyksta neatlikus incidento tyrimo, kurio metu gali būti nustatytos kaltosios šalys, bet „Belavia“ tikrai nėra viena iš jų“, – pridūrė jis.

Atšaukti skrydžiai

Praėjusią savaitę „Air France“ ir„Austrian Airlines“ teko atšaukti keletą skrydžių į Maskvą, nes Rusija nebuvo patvirtinusi alternatyvių skrydžių maršrutų. Maskva teisinosi, jog vėluoja išduoti naujus leidimus todėl, kad jų prašo labai daug oro linijų bendrovių. Tuo tarpu Tarptautinė civilinės aviacijos organizacija (ICAO) svarsto pradėti tyrimą dėl priverstinai nutupdyto lėktuvo, pasigirdus tvirtinimams, kad Rusija prikišo nagus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)