Po to, kai Vokietijoje buvo užfiksuota šalčiausia metų naktis, temperatūra po truputį kyla, tačiau dėl sniego ir ledo šalyje chaosas nesibaigia. Dėl šalčio buvo uždarytas Frankfurto oro uostas, kuris yra didžiausias Vokietijoje ir trečias pagal apkrovimą Europoje.

Po pirmadienio sumaišties oro uostas buvo atidarytas antradienį ryte, 3:00. Vėliau ryte nuo visų trijų pakilimo takų buvo nuvalytas sniegas ir ledas ir jie buvo apibarstyti priemone nuo apledėjimo.

Uždarius oro uostą buvo atšaukta šimtai skrydžių. Oro uosto atstovas Heinzas Fassas pasakė Vokietijos naujienų agentūrai DPA, kad lėktuvai galės kilti ir leistis oro uoste, tačiau jis paragino keleivius stebėti informaciją apie skrydžius, nes jie gali būti nukelti. „Lufthansa“ pareigūnai pareiškė, kad Vokietijos oro linijos prognozuoja, jog dėl nepalankių oro sąlygų gali tekti nukelti daugiau skrydžių.

Pirmadienį padėtis Frankfurto oro uoste dar pablogėjo, nes apledėjo kilimo ir leidimosi takas. 22:44 oro uostas buvo uždarytas ir atšaukta apie 90 leidimųsi ir kilimų, todėl apie 8 tūkst. keleivių buvo priversti praleisti naktį oro uoste, o keli šimtai keleivių kurį laiką negalėjo išeiti iš lėktuvų.

Apytikriai 5 tūkst. keleivių buvo apgyvendinti netoliese esančiuose viešbučiuose, o likusieji nakvojo oro uosto patalpose, pranešė DPA. Keleiviams buvo tiekiamas maistas ir gėrimas, be to, buvo parūpinta apie 1 tūkst. sulankstomų lovų.

Skrydžiai buvo nukelti ar atšaukti visos Europos oro uostuose. Pirmadienį Londono Hitrou oro uoste (Didžioji Britanija) buvo atšaukti visi „British Airways“ skrydžiai. Getviko oro uostas buvo uždarytas penkioms valandoms dėl to, kad apledėjo kilimo ir leidimosi takas.

Pigių skrydžių bendrovės „EasyJet“ ir „Ryanair“ taip pat atšaukė skrydžius iš mažų oro uostų, tokių kaip Lutonas ir Stenstedas, ir atsiprašė keleivių. Skrydžiai vėlavo Paryžiuje bei Milane. Skrydžiai į Jungtines Valstijas taip pat vėlavo, nes kai kuriose JAV dalyse oro sąlygos taip pat buvo nepalankios.

Italijoje apie 600 karių teikė pagalbą valant sniegą oro uostuose, keliuose ir geležinkelio linijose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją