Patikrinus pasirodė, kad abu vyrai, dirbantys aviacijos srityje po 20 metų, viršijo skraidymui leistiną alkoholio normą kraujyje.

Dviejų vaikų tėvas Rusijos oro linijų „Aeroflot“ kapitonas M. Danilscevas ir kartu lėktuvą pilotuojantis trijų vaikų tėvas A. Liubimovas praėjusį vakarą išgėrė po keturias pintas (0,57 litro) alaus ir pamanė, kad atsikėlus antrą valandą ryto skristi bus saugu.

A. Liubimovo teigimu, alus, kurį vyrai gėrė viešbutyje, buvo „labai skystas“, palyginus su alumi, kurį jie geria Rusijoje.

Tyrimai nustatė ne mažiau kaip 0,27 promilės alkoholio kraujyje. Leidžiama norma – 0,02 prom.

„Boeing 767“, kuriuos jie turėjo skristi namo, buvo krovininis lėktuvas, juo neskrido keleiviai. Pilotų teigimu, lėktuvas būtų vėlavęs pagal nustatytą išvykimo grafiką dėl techninių problemų ir jie galėjo neviršyti nustatytos alkoholio normos, kai būtų gautas leidimas skristi.

Pilotai turės sumokėti po 2 500 svarų baudos ir padengti 150 svarų išlaidas. Avialinijos juos atleido iš darbo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją