Bendrovė pareiškė, jog leidinio pranešimas yra „iš esmės tikslus“, tačiau pažymėjo, kad šiuos duomenis „Nikkei“ gavo ne iš „Nissan“, rašo agentūra „Bloomberg“.

Ketvirčio veiklos rezultatus „Nissan“ pateiks ketvirtadienį.

Tuo tarpu japonų naujienų agentūra „Kyodo News“, remdamasi šaltiniais bendrovėje, kiek anksčiau pranešė, jog „Nissan“ planuoja visame pasaulyje panaikinti daugiau kaip 10 tūkst. darbo vietų.

Maždaug 139 tūkst. darbuotojų pasaulyje turinti bendrovė gegužės mėnesį paskelbė, jog atleis 4,8 tūkst. darbuotojų, tačiau dabar, pasak agentūros, buvo nuspręsta dar labiau sumažinti darbo jėgą.

„Nissan“ grynasis pelnas praėjusiais finansiniais metais pasiekė žemiausią per beveik dešimtmetį lygį ir bendrovė jau yra įspėjusi, kad verslo aplinka per kitus 12 mėnesių bus „sudėtinga“.

Skaudų smūgį bendrovei sudavė pardavimų Jungtinėse Valstijose ir Europoje mažėjimas. Be to, ji vis dar jaučia finansiniais nusižengimais apkaltinto savo buvusio vadovo Carloso Ghosno (Karloso Gono) suėmimo padarinius.

„Nissan“ taip pat tenka atlaikyti įtampą santykiuose su Prancūzijos partnere „Renault“, kuri valdo 43 proc. Japonijos bendrovės akcijų.

Be to, automobilių gamintoja įgyvendina pertvarką, kuria siekia sustiprinti savo verslo valdymą.

Apie atleidimus „Nissan“ turėtų oficialiai paskelbti ketvirtadienį, pranešė „Kyodo“.

Naujienų agentūros duomenimis, darbo jėga greičiausiai bus mažinama kai kuriose gamyklose Lotynų Amerikoje ir kituose regionuose, kuriuose „Nissan“ pelningumas yra nedidelis.