JAV pareigūnai antradienį paskelbė sąrašą iš kelių tūkstančių kiniškų prekių, kurias JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija nori apmokestinti. Pekinas pagrasino atsakomosiomis priemonėmis.

Pramonės sektoriaus akcijos, įskaitant „Boeing“, 3M ir „Caterpillar“, smarkiai nukentėjusias pastarosiomis dienomis dėl JAV ir Kinijos prekybos konflikto, labiausiai paveikė indeksą „Dow“.

Žaliavų sektorius, smukęs 1,7 proc., taip pat neigiamai atsiliepė rinkai. „Freeport-McMoRan“ akcijos atpigo 3,9 proc., vario kainoms smukus iki mažiausio lygio per beveik metus.

Investuotojai prognozuoja, kad susirūpinimas dėl prekybos karo gali pasitraukti į antrą planą, nes dėmesį vis labiau kausto įmonių antrojo ketvirčio ataskaitos.

„JPMorgan Chase“ ir kitų didžiųjų bankų rezultatai bus paskelbti jau penktadienį.

Baigiantis trečiadienio prekybos sesijai „Dow Jones Industrial Average“ indeksas nukrito 0,88 proc. iki 24 700,45 punkto. Platesnio pobūdžio „S&P 500“ indeksas sumažėjo 0,71 proc. iki 2 774,02 punkto. Daugiausia technologijų įmonių savo sąraše turintis „Nasdaq Composite“ indeksas neteko 0,55 proc. ir siekė 7 716,61 punkto.

„S&P 500“ energetikos sektoriaus indeksas neteko 2,2 proc., sureagavęs į didelį naftos kainų nuosmukį, kurį pakurstė naujienos iš Libijos ir paaštrėjęs prekybos konfliktas tarp JAV ir Kinijos.

Komunalinių paslaugų sektorius - vienintelis, kuris baigė prekybą teigiama dinamika, pakilęs 0,9 procento.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją