Pagrindiniai paliaubų susitarimo punktai: ugnies nutraukimas nuo vasario 15 dienos vidurnakčio, sunkiosios ginkluotės atitraukimas, apsikeitimas karo belaisviais, socialinių išmokų mokėjimo atnaujinimas, savivaldos rinkimai, po kurių Ukrainos vyriausybei turėtų būti perduota sienos kontrolė. Iš pirmo žvilgsnio susitarimą būtų galima vertinti teigiamai, tačiau iš esmės jis niekuo nesiskiria nuo rugsėjo mėnesį pasirašyto pirmojo Minsko susitarimo, kuris buvo visiškai neveiksmingas. Yra daug neaiškumų, kaip  tiesų bus vykdomi konkretūs susitarimo punktai ir kas atliks kontrolę.

Graikijos derybos su Europos Sąjungos lyderiais dėl paramos restruktūrizavimo tęsiasi, vasario 15 dieną numatytas naujas jų raundas. Vokietija išlaiko griežtą poziciją, kad turi būti laikomasi jau sutarto plano, tačiau kanclerė A. Merkel kartu pažymėjo, kad „Europa – ir tai yra Europos sėkmės pagrindas –  visada ieško kompromisų“. Iš kitos pusės Graikijos atstovai rodo vis daugiau noro derybose vadovautis galiojančiu paramos planu, ir tai didina optimizmą, kad naujas susitarimas bus pasiektas.

Baltijos šalių biržų indeksai rodė pasaulines tendencijas (OMXT +1,32 proc., OMXV +0,48 proc., OMXR +1,10 proc.), nors gerokai didesnė apyvarta ir sandorių skaičius tradiciškai buvo būdingas Talino biržai, kurioje aktyviai prekiavo ir stambieji, ir smulkieji investuotojai. Į Vilniaus ir Rygos biržas optimistinės nuotaikos tradiciškai atkeliauja  pavėluotai. Viršiję lūkesčius „Merko Ehitus“ (+4,58 proc.) veiklos rezultatai investuotojų įvertinti itin palankiai. Vis dėlto tai nėra viso statybos sektoriaus renesansas, pavyzdžiui, „Nordecon“ (-5,45 proc.) suprastėję veiklos rezultatai sutikti pesimistiškai, tad investuojantys į „Panevėžio statybos trestą“ (+1,89 proc.) turėtų būti ypač atsargūs. Vilniaus biržoje didžiausiu kainos šuoliu išsiskyrė „Klaipėdos naftos“ (+3,71 proc.) akcijos. Puikūs sausio mėnesio krovos rezultatai formuoja optimistiškus lūkesčius, tačiau, norėdami įsigyti did! esnį akcijų skaičių, investuotojai yra priversti siūlyti vis didesnę kainą. Tuo tarpu TEO LT pranešė apie prekės ženklo atnaujinimą, taip pat apie planus steigti bendrus salonus su „Omnitel“, į kuriuos ketinama investuoti 1 mln. eurų. Nors vakar biržoje ši žinia sutikta ramiai, tačiau pokyčiai yra sveikintini, o ilgainiui jie gali turėti teigiamą įtaką bendrovės rezultatams ir akcijų kainai. Lietuvos energetikos sektoriaus bendrovės šiandien skelbia preliminarius metinius rezultatus, atitinkamai galima tikėtis tam tikrų pokyčių rinkoje.

Euras visų dabartinių įvykių fone sustiprėjo iki 1,143 JAV dolerio (10.00 val. Lietuvos laiku), o „Brent“ rūšies naftos kaina viršijo 60 JAV dolerių už barelį. Europos biržų indeksų ateities sandorių kainų pokyčiai rodo, kad akcijų rinkos šios dienos prekybos sesijos pradžioje augs 0,3-0,5 procento.