Antradienį aktyviausiai prekiauta žemės ūkio srityje veikiančių bendrovių „Linas Agro Group“ ir „Agrowill Group“ akcijomis, kurių buvo perleista už 30,2 tūkst. eurų. Kitų akcijų dienos apyvartos Vilniuje buvo mažesnės nei 10 tūkst. eurų. Labiausiai brango „Panevėžio statybos tresto“ akcijos – 0,89 proc. Labiausiai pigo valstybinių bendrovių akcijos: „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos pigo 6,25 proc., LITGRID AB – 1,82 proc., „Lietuvos dujų“ – 1,69 proc., o „Klaipėdos naftos“ – 1 proc.

Taline akcijų prekybą pagyvino tiesioginiai sandoriai, kurie sudarė apie 60 proc. bendros Talino biržos dienos apyvartos. Iš viso Taline akcijų buvo perleista už beveik 846 tūkst. eurų. Pagrindinio akcijų indekso reikšmė sumažėjo 0,12 proc. Dėl vieno didelio tiesioginio sandorio, kurio vertė siekė apie 471 tūkst. eurų, aktyviausiai buvo prekiauta „Nordecon“ akcijomis.

Antroje vietoje pagal aktyvumą buvo „Silvano Fashion Group“ akcijos, kurių buvo perleista už 110 tūkst. eurų. Antradienį brango tik „Baltika“, „Olympic Entertainment Group“ ir „Tallinna Kaubamaja“ akcijos – 3,65, 0,71 ir 0,68 proc. Daugiau nei 2 proc. pigo „Arco vara“ ir „Merko ehitus“ akcijos. Investuotojus nuvylė „Premia Foods“ II ketv. rezultatai, tad šios bendrovės akcijos pigo 1,41 proc., nors didžiąją prekybos sesijos dalį akcijų kainos neigiamas pokytis siekė apie 3 – 4 proc.

Rygoje vyravo teigiamos nuotaikos, tad jos akcijų biržos indeksas kilo 0,6 proc. Iš viso akcijų buvo perleista už 12 tūkst. latų, o pusę šios apyvartos sudarė prekyba „SAF Technika“ akcijomis. Ilgą laiką pigusios šios bendrovės akcijos vien per paskutinį mėnesį pabrango apie 20 proc. Antradienį „SAF Technika“ akcijų kainos teigiamas pokytis siekė 0,63 proc. Labiausiai brango likvidumu nepasižyminčios akcijos, o labiausiai pigo „Olainfarm“ akcijos – 0,68 proc.

Antradienį „Premia Foods“ eilinį sykį paskelbė ganėtinai silpnus 2012 m. II ketv. finansinius rezultatus. Bendrovės pajamų metinis kritimas sudarė 5,4 proc., EBITDA smuko 14 proc. iki 1,4 mln. eurų, o grynasis pelnas sumažėjo 31 proc. iki 0,8 mln. eurų. Tiesa, bendrasis pelningumas sugebėjo padidėti nuo 29,5 proc. iki 30,4 proc. Visgi mažiau nei pajamos kritusios veiklos sąnaudos neleido EBITDA kristi mažiau nei pajamoms, tad ir EBITDA pelningumas buvo mažesnis. Geriausiai II ketv. pasirodė šaldytų produktų segmentas, kurio EBITDA padidėjo, tačiau jis užima ganėtinai mažą bendrai uždirbamo pelno dalį. Ledų gamybos bei žuvų ir jų produktų pardavimų pajamos atnešė mažiau EBITDA nei prieš metus. Žinoma, bendrovė vėl bando guostis tam tikrų vienkartinių sąnaudų patyrimu, tačiau galima pastebėti, kad nuo pat įmonės akcijų IPO ji taip ir nesugeba pademonstruoti akcininkams bent jau stipriais galimų pavadinti ketvirčio rezultatų.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją