Lietuva

Investuotojus nudžiugino „Lietuvos energijos gamyba“ – visuotiniame akcininkų susirinkime bus siūloma mokėti 0,07 euro cento dividendus akcijai. Šios naujienos kilstelėjo įmonės akcijų kainą 17,2 proc. iki 0,586 euro už akciją. Po prekybos planus atskleidė ir „Lesto“ – siūloma mokėti 0,055 euro cento dividendus akcijai. Rytoj panašaus ažiotažo šioje pozicijoje turbūt nesulauksime, nes akcijų kaina metų eigoje jau yra nemažai pabrangusi. Brango ir „Litgridakcijos, investuotojams tikintis ir iš šios bendrovės sulaukti palankaus siūlymo dėl dividendų. „Panevėžio statybos tresto“ vertybinių popierių vertė dienos eigoje buvo nusileidusi žemiau 1 euro. Pigo ir „Aprangos“ (-3,3 proc.), Šiaulių banko (-1,02 proc.), „Linas Agro Group“ (-0,75 proc.), „Vilkyškių pieninės“ (-2,33 proc.) akcijos. Pastaroji bendrovė demonstruoja įspūdingus pardavimų augimus paskutiniaisiais mėnesiais. „Agrowill Group“ rytoj šaukia neeilinį visuotinį akcininkų susitarimą. UAB „Baltic Champs“ jau yra pateikusi prašymą konkurencijos tarybai dėl įmonių susijungimo.

Estija

NASDAQ OMX Talino indekso vertė taip pat patraukė žemyn, akcijų perleista už 736 tūkst. eurų. Nesibaigia „Silvano Fashion Group“ akcijų kainos neigiama tendencija – šiandien fiksuotas 2,62 proc. pokytis, kaina nusileido iki 1,86 euro už akciją. Pigo ir „Olympic Entertainment Group“ (-0,52 proc.), „Tallink Grupp“ (-0,35 proc.) akcijos. „Tallinna Kaubamaja“ vertybiniai popieriai brango 0,19 proc. Tikėtina, jog šios įmonės siūlomi dividendai dividendinio pajamingumo atžvilgiu bus didžiausi biržoje, bet jie nė iš tolo neprilygsta Lietuvos energetikų siūlomoms išmokoms. „Tallinna Vesi“ kovo 19 d. ketina paskirtį naują gen. direktorių.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržoje taip pat fiksuotas nuosaikus indekso smukimas, apyvarta siekė 286 tūkst. eurų. Likvidumu gali pasidžiaugti tik dvi bendrovės – „Grindeks“ ir „Olainfarm“, pirmosios akcijos brango 0,11 proc., antrosios pigo 2,73 proc. „Olainfarm“ internetinio seminaro investuotojams metu užsiminė, jog artimiausius du metus dividendų mokėti neplanuoja, lėšos bus skirtos investicijoms. Taip pat užsiminta, jog pardavimai Ukrainoje ir Rusijoje mažės. Tokios naujienos nedžiugino investuotojų, akcijų kainą palaikė tik aktyvus pirkėjas per estų tarpininką. Pinga ir „Latvijas Gaze“ vertybiniai popieriai, investuotojams nerimaujant dėl energetikos liberalizavimo šalyje.