Trečią vietą pagal dienos apyvartą užėmė „Lietuvos dujus“. Šių akcijų buvo perleista už daugiau kaip 63 tūkst. eurų. labiausiai brango „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos – 6,67 proc., tačiau dienos apyvarta buvo labai nedidelė – 341 euras. „Agrowill Group“ akcijos brango daugiau nei 4 proc. Per paskutinius 4 mėnesius šios akcijos atpigo beveik 20 proc., tad nenuostabu, kad pastaruoju metu prekyboje „Agrowill Group“ akcijomis išaugęs pirkėjų aktyvumas. Labiausiai pigo įmonių grupės „Alita“ akcijos – 24,25 proc. Tai lėmė du nedidelės apimties sandoriai šiomis akcijomis, kurių bendra suma siekė 113 eurų.

Taline akcijų biržos dienos apyvarta siekė 327 tūkst. eurų, o indekso reikšmė sumažėjo 0,47 proc. Pigusių akcijų buvo dvigubai daugiau nei brangusių. Didžiausiais neigiamais pokyčiais pasižymėjo „Arco vara“ ir „Baltika“ akcijos. Abiejų bendrovių akcijų kainos mažėjo daugiau nei 6 proc. Tai nieko neturėtų nustebinti, nes pastarosios akcijos buvo vienos iš labiausiai brangusių per pastarąsias dvi savaites, tad investuotojai fiksavo uždirbtus pelnus. Daugiau nei 4 proc. pigo „Jarvevana“ ir „Ekspress Grupp“ akcijos.

Ir toliau stebina investuotojų aktyvumas prekyboje „Jarvevana“ akcijomis, kurių šios dienos apyvarta buvo didesnė nei 10 tūkst. eurų. Labiausiai Taline brango likvidumu neišsiskiriančios „Trigon Property Development“ akcijos – 3,13 proc. Nė vienos akcijos dienos apyvarta neviršijo 100 tūkst. eurų, tačiau „Tallinna Vesi“ ir „Olympic Entertainment Group“ akcijų buvo perleista už daugiau nei 50 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržoje akcijų buvo perleista už 21,4 tūkst. latų, o pagrindinio indekso reikšmė padidėjo 0,67 proc. Vienos iš labiausiai brangusių akcijų Rygoje buvo „SAF Technika“ – 3,52 proc. Be to, šių akcijų buvo perleista už beveik 3 tūkst. latų. Trečiadienį, pastaroji bendrovė skelbs 12 mėn. finansinius rezultatus. Nuo liepos pradžios „SAF Technika“ akcijos pabrango daugiau nei 20 proc., o vien šią savaitę – 6,52 proc. Tai atspindi, kad investuotojai tikisi geresnių rezultatų nei pastaraisiais ketvirčiais. Iš labiausiai pigusių akcijų, nė vienos iš jų neigiamas dienos pokytis nesiekė 2 proc. Aktyviausiai prekiauta „Latvijas Gaze“ akcijomis, kurių dienos apyvarta siekė apie 14 tūkst. latų.

Antradienį „Invalda“ paskelbė, kad užbaigta bendrovės įstatinio kapitalo mažinimo procedūra, tad įmonės įstatinis kapitalas jau sumažintas nuo 57,6 mln. Lt iki 51,8 mln. Lt. Priminsime, kad įstatinis kapitalas mažintas siekiant anuliuoti bendrovės įsigytas nuosavas akcijas, sudariusias 10 proc. įmonės įstatinio kapitalo. Tai leidžia bendrovės valdybai jau bet kada pateikti naują siūlymą atlikti savų akcijų supirkimą. Pakankamai realu, kad artimiausią mėnesį taip ir bus padaryta. Kalbant apie supirkimo kainą, veikiausiai ji turėtų sudaryti 3 eurus už akciją. Tai gali kiek padidinti susidomėjimą šia pozicija artimiausiu metu, tačiau reiktų vėl atsiminti, kad per savų akcijų supirkimą pateiktų akcijų pasiūla būtų didesnė už siekiamą supirkti kiekį.