Taip pat aktyvumu išsiskyrė „Linas Agro Group“ akcijos, kurių buvo perleista už 91,9 tūkst. eurų. Ir vėl tarp labiausiai brangusių pakliuvo „Agrowill Group“ akcijos. Šių akcijų kainos teigiamas pokytis siekė 2,65 proc., o akcijų buvo perleista už daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Pastaruoju metu jaučiamas išaugęs investuotojų susidomėjimas šiomis akcijomis. Daugiau nei 1 proc. pigo „Žemaitijos pieno“ ir „Klaipėdos naftos“ akcijos, tačiau šiomis akcijomis prekyba vyko neaktyviai. Kaip ir trečiadienį, taip ir šiandien „Vilniaus baldų“ akcijos pigo nežymiai – 0,84 proc.

Talino akcijų biržoje vyravo panašios investuotojų nuotaikos, kaip ir Vilniuje. Atsižvelgus į apyvartą, Taline investuotojų aktyvumas buvo ketvirtadaliu mažesnis nei Vilniuje. Didžiausia dienos apyvarta Taline išsiskyrė „Silvano Fashion Group“ akcijų prekyba. Šių akcijų buvo perleista už daugiau nei 102 tūkst. eurų. Taip pat investuotojų dėmesyje išliko „Merko ehitus“, „Olympic Entertainment Group“ akcijos. Belaukiant II ketv. finansinių rezultatų, „Nordecon International“ akcijos pigo 1,61 proc., o šių akcijų buvo perleista už 14,4 tūkst. eurų.

Labiausiai brango „Trigon Property Development“ ir „Jarvevana“ akcijos – 2,73 ir 2,32 proc. Pastarosios akcijos per pastarąjį pusmetį pabrango apie 28 proc. Labiausiai pigo ypač neaktyviai prekiautos „Ekspress Grupp“ akcijos – 2,73 proc.

Rygos akcijų biržos indeksas, priešingai nei Talino ir Vilniaus, kilo 0,1 proc. Rygoje iš viso akcijų buvo perleista už 18,3 tūkst. latų. „Latvijas Gaze“ akcijomis ir vėl buvo prekiauta aktyviausiai – už 9,2 tūkst. latų. Labiausiai brango ir pigo likvidumu nepasižyminčios akcijos.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją