Pagrindinio indekso reikšmė išaugo 0,3 proc. Aktyviausiai prekiauta „Aprangos“ akcijomis, kurių buvo perleista už 65 tūkst. eurų, o akcijų kaina išaugo 1,08 proc.

Kitų akcijų dienos apyvarta buvo mažesnė nei 30 tūkst. eurų. Labiausiai brango „TEO“ akcijos – 1,23 proc. Nuo savanoriško oficialaus pasiūlymo pabaigos „TEO“ akcijos jau pabrango beveik 4 proc.

Daugiau nei 1 proc. ketvirtadienį brango ir „Aprangos“ akcijos. „Žemaitijos pieno“ akcijos pigo labiausiai – 1 proc. Beveik 1 proc. taip pat pigo „Klaipėdos naftos“ ir „Panevėžio statybos tresto“ akcijos.

Taline bendra biržos apyvarta sudarė 435,9 tūkst. eurų, o Talino akcijų biržos indeksas padidėjo 1,3 proc. Verta pastebėti, kad brango net 12 bendrovių akcijos, o pigo vienintelės „Silvano Fashion Group“ akcijos – 0,3 proc. Ir toliau teigiamos nuotaikos neapleidžia prekybos „Arco vara“ akcijomis.

Ketvirtadienį šios akcijos brango 13,33 proc., t.y. labiausiai Taline. Šių akcijų buvo perleista už 22,7 tūkst. eurų. „Ekspress Grupp“ akcijos brango daugiau nei 6 proc. Po naujienos, kad „Baltika“ pardavė NT už 13 mln. eurų, šių akcijų kaina išaugo 4,13 proc., o dienos apyvarta siekė apie 39 tūkst. eurų ir buvo gerokai didesnė nei įprastai.

Visiškai neįprastai ketvirtadienį didžiausia dienos apyvarta pasižymėjo prekyba „Jarvevana“ akcijomis, kurių buvo perleista už 108,4 tūkst. eurų. Be to, pastarųjų akcijų kaina išaugo beveik 3 proc.

Rygos akcijų biržoje vyravo investuotojų pasyvumas, nes bendra biržos apyvarta siekė beveik 13 tūkst. latų. Rygos akcijų biržos indekso reikšmė sumažėjo 0,99 proc. Aktyviausiai prekiauta „Latvijas Gaze“ akcijomis, kurių buvo perleista už beveik 7 tūkst. latų, o pastarųjų akcijų kaina sumažėjo 1,62 proc. Labiausiai brango ir pigo aktyvumu nepasižyminčios akcijos.