Skelbiami įmonių finansiniai rezultatai nedžiugino (plačiau apie tai – įmonių naujienose). „City Service“ akcijos pigo 2,6 proc. (apyvarta 42,8 tūkst. eurų), „Panevėžio Statybos Tresto“ akcijos krito net 5 proc. (apyvarta 30,2 tūkst. eurų), „Lietuvos dujų“ akcijos koregavosi 0,7 proc. (apyvarta 8 tūkst. eurų). Sulaukėme tiesioginių sandorių su „Linas Agro Group“ akcijomis – jų perleista už 225 tūkst. eurų, kaina išliko nepakitusi. 5 proc. pabrango „Vilniaus degtinės“ akcijos, tačiau apyvarta nebuvo didelė.

Talino akcijų indeksas išliko beveik nepakitęs, akcijų buvo suprekiauta už 290 tūkst. eurų. Daugiau nei pusę apyvartos pasiglemžė „Olympic Entertainment Group“ akcijos, jų vertė kilo 2,2 proc. iki 1,4 euro už akciją, apyvarta siekė 181,5 tūkst. eurų. „Silvano Fashion Group“ toliau balansuoja ant 3,20 euro už akciją ribos, o „Tallinna Vesi“ – 8,40 euro už akciją. Brangimu išsiskyrė „Viisnurk“ pozicija – šios įmonės vertybiniai popieriai brango 5,2 proc.

Rygos akcijų biržos indeksas kilo 0,5 proc., o akcijų buvo perleista už 58 tūkst. latų. Beveik visa apyvarta buvo pasiekta vienu tiesioginiu sandoriu „Grindeks“ akcijomis, kurios brango 4,4 proc. Buvo sudaryti tik 44 sandoriai, pusė jų – su 1 proc. brangusiomis „Olainfarm“ ir 1,4 proc. pigusiomis „Latvijas Balzams“ akcijomis.

„City Service“ paskelbti 2012 m. II ketv. finansiniai rezultatai kiek nuvylė, tačiau kartu reikia pastebėti, kad pelno smukimą realiai lėmė tik du veiksniai – 2,4 mln. Lt siekusios tantjemos (4 kartus didesnės nei prieš metus) skirtos valdybos nariams ir 2,1 mln. Lt siekę atidėjiniai gautinoms sumoms, kurie buvo 98 proc. didesni nei prieš metus. Konsoliduotos pajamos smuko 0,8 proc., EBITDA krito 23,3 proc., o grynasis pelnas 61,7 proc. Pardavimo pajamos smuko tik Baltijos šalyse, o Rusijos Federacijoje jos padidėjo 1,4 proc. Žinoma, tokie rezultatai buvo sutikti pakankamai neigiamai investuotojų gretose.

„Agrowill Group“ finansiniai rezultatai taip pat nenudžiugino investuotojų. Nors bendrovės ketvirčio pajamos padidėjo 20,4 proc. iki 6,6 mln. Lt, EBITDA leidosi 34,2 proc. iki 1,2 mln. Lt. Mažėjo bendrasis pelnas iš visų pagrindinių veiklų – pieno, grūdų ir galvijų pardavimų. Tiesa, ši įmonė gali išlikti investuotojų akiratyje, nes III ketv. įmonei turėtų būti jau sėkmingesnis dėl aukštesnės grūdų kainos ir didesnių grūdų pardavimų iš naujo derliaus.

„Panevėžio statytos trestas“ eilinį sykį nuvilia investuotojus savo finansiniais rezultatais. Nors konsoliduotos bendrovės ketvirčio pajamos išaugo 13,7 proc., vėl patirta grynojo nuostolio, kuris sudarė 2,4 mln. Lt. Nepaisant to, kad nuostolis buvo mažesnis nei prieš metus, tačiau niekas negali pateisinti nuostolingos statybų įmonės veiklos II metų ketvirtį. Bendrovės bendrasis pelningumas paprasčiausiai buvo per mažas ir bendras pelnas negalėjo padengti visų veiklos sąnaudų. Taip pat matosi, kad grupės dukterinių įmonių indėlis į grupės rezultatus taip pat buvo daug kuklesnis nei prieš metus.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją