„Dow Jones“ indeksas nukrito daugiau nei 300 punktų, arba 1,6 proc. antradienio prekybos pradžioje, po staigaus nuosmukio Azijos bei Europos rinkose kiek anksčiau.

D. Trumpas pagrasino įvesti papildomus tarifus 200 mlrd. JAV dolerių vertės kinų prekėms, tuo dar labiau pakurstydamas susirūpinimą dėl prekybos karo. JAV prezidento teigimu, tarifai bus įvesti, jeigu Kinija „atsisakys keisti savo praktikas“. Jis pasmerkė „nesąžiningas Kinijos praktikas, susijusias su amerikiečių intelektinės nuosavybės ir technologijų įsigijimu,“ ir pridūrė: „Užuot keitusi tas praktikas, ji dabar grasina Jungtinių Valstijų bendrovėms, darbininkams ir ūkininkams, kurie nieko bloga nepadarė“.

Rinkos į tokius pranešimus sureagavo žaibiškai: Kinijos Šanchajaus akcijų indeksas „Shanghai Composite“ Azijoje smuko labiausiai - dienos prekybą baigęs 3,8 proc. smukimu. Europoje Vokietijos „Dax“ indeksas ir Prancūzijos „Cac 40“ dienos prekyboje smuko apie 1,5 procento.

Maža to, Rusija, sureagavusi į neseniai JAV įvestus importo muitus plienui bei aliuminiui, pranešė apie savo planus taikyti tarifus kai kurioms amerikiečių prekėms. Rusijos ekonomikos ministras Maksimas Oreškinas patikslino, kad tarifai bus taikomi prekėms, kurioms rusai jau turi lygiaverčius vietos produkcijos atitikmenis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)