Tiesa, šiomis akcijomis tebuvo sudarytas vienintelis tiesioginis sandoris. LESTO akcijų perleista už 178 tūkst. eurų, o akcijų kaina padidėjo 1,4 proc.

Didžiąją dalį šių akcijų apyvartos taip pat sudarė tiesioginis sandoris. Toliau aktyvumas neblėsta prekyboje „Invaldos“ ir „Aprangos“ akcijomis, kurių šiandien perleista už 118 ir 117 tūkst. eurų. Šiandien „Invaldos“ akcijos pabrango 0,56 proc., o per paskutinį mėnesį yra pabrangusios beveik 14 proc.

Per savaitę „Aprangos“ akcijoms pabrangus virš 7 proc., investuotojai buvo linkę fiksuoti pelnus šioje pozicijoje, tad šiandien „Aprangos“ akcijos pigo daugiau 2 proc. Labiausiai brango „Utenos trikotažo“ ir „Lino“ akcijos – 24,49 ir 5,71 proc. Labiausiai pigo „Grigiškių“ akcijos – 4,51 proc. Nuo vasario pradžioje pasiekto kainų lygio „Grigiškių“ akcijos atpigo apie 10 proc.

Taline akcijų buvo perleista už 326 tūkst. eurų, o Talino akcijų biržos indekso reikšmė sumažėjo 0,34 proc. 65 tūkst. eurų apyvarta sudaryta tiesioginiais sandoriais. Labiausiai brango „Trigon Property Development“ akcijos – 15,79 proc. Taip pat didesniais teigiamais akcijų kainų pokyčiais pasižymėjo „Harju Elekter“ ir „Merko Ehitus“ akcijos, brangusios 3,33 ir 2,96 proc. Nuo metų pradžios „Harju Elekter“ akcijos spėjo pakilti daugiau nei 22 proc.

Labiausiai pigo „Ekspress Grupp“ akcijos – 2,73 proc. Tradiciškai aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių dienos apyvarta sudarė 90 tūkst. eurų, o akcijų kaina nežymiai sumažėjo. Taip pat aktyviau prekiauta „Silvano Fashion Group“ ir „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių perleista už daugiau nei 60 tūkst. eurų. Nuo 2011 metų finansinių rezultatų paskelbimo „Silvano Fashion Group“ akcijų kaina sumažėjo jau apie 5,5 proc.

Rygos akcijų biržos indekso reikšmė sumažėjo 0,59 proc., o bendra biržos apyvarta sudarė 20 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 9 tūkst. latų, o akcijų kaina padidėjo 3,45 proc., t.y. labiausiai Rygoje. Daugiausia pigo „Latvijas tilti“ akcijos – 11,75 proc.

Šiandien Lietuvos Energija, AB paskelbė pasirašiusi ketinimų protokolą su „Fortum Heat Lietuva“ dėl koogeneracinės elektrinės Vilniuje projektavimo, statybos ir eksploatavimo. Anot pranešimo, siekiama pastatyti jėgainę, kurios elektros gamybos pajėgumai siektų 50 MW, o šilumos 110 MW.

Projekto preliminari vertė sudarytų 200 mln. eurų. Tai nebe pirmas Lietuvos Energijos bandymas žengti į šilumos gamybos segmentą – neseniai skelbta, kad įmonė atnaujino derybas su „Kauno energija“ dėl Petrašiūnų koogeneracinės jėgainės, kurios elektros gamybos galia sudarytų 25 MW, o šilumos gamybos galia 50 MW, projekto Kaune. Tokia bendrovės strategija yra sveikintina, juolab, kad Vilniaus atveju Lietuvos energija projektą vystytų su šio sektoriaus profesionale – „Fortum Heat Lietuva“.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją