Stabilizavimo vykdytoju „Ignitis grupė“ buvo paskyrusi „Swedbank“, bendradarbiaujantį su „Kepler Cheuvreux“, kurie iki lapkričio 5 dienos vykusio stabilizavimo metu supirko po 10 proc. IPO metu išplatintų akcijų ir GDR. „Ignitis grupės“ akcijos buvo superkamos „Nasdaq“ Vilniaus, o GDR – Londono vertybinių popierių biržoje.

„Ignitis grupės“ vertybiniai popieriai – 6,319 mln. akcijų ir 13,681 mln. GDR – IPO metu buvo išplatinti 22,5 euro kaina. Stabilizavimas buvo vykdomas siekiant, kad jų kaina biržose nusistovėtų aukštesniame lygyje nei tas, kuris galėtų vyrauti, jei nebūtų imtasi stabilizavimo veiksmų.

„Nasdaq“ Vilniaus biržoje „Ignitis grupės“ akcijų uždarymo kaina trečiadienį buvo 19,85 euro, o bendrovės GDR Londono biržoje kainavo 19,2 euro – atitinkamai 11,78 proc. ir 14,67 proc. mažiau nei IPO metu.

“Ignitis grupė“ anksčiau skelbė, kad gavusi akcininkų pritarimą, iš „Swedbank“ ir „Kepler Cheuvreux“ turėtų atpirkti jų įsigytas akcijas ir GDR.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)