„Spragų matome. Dėl to Seimui bus teikiami įstatymo projektai, kurie užkardytų galimybes tomis spragomis naudotis“, – antradienį Vyriausybės spaudos konferencijoje kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak ministrės pirmininkės, šalyje draudžiamų produktų sąrašas yra nustatomas pagal prekės kodą, kuriame nurodyta ir kilmės šalis.

„Paprasčiausiai veikia tos sankcijos, kurios yra susijusios su prekėmis. Kadangi prekės turi kombinuotos nomenklatūros kodus, jeigu kažkokia prekė yra klasifikuojama tuo kodu, tai tiesiog yra neįleidžiama į šalies teritoriją, ir čia viskas labai paprasta“, – aiškino ji.

„Kitais atvejais, kai yra sankcionuojami asmenys, jie gali būti sankcionuojami įvairiai. Gali būti sankcionuojamas jų turtas, judėjimo laisvė. Tada reikia labai daug duomenų, kad būtų galima tokią informaciją pateikti“, – teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad, reaguojant į Rusijos karinę invaziją į Ukrainą, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Europos Sąjunga kartu su kitomis Vakarų ir Azijos valstybėmis pritaikė Kremliui griežtas ekonomines sankcijas.

Rusijos lėktuvams uždaryta ES ir JAV oro erdvė, siekiant blokuoti šalies prezidento Vladimiro Putino karo Ukrainoje finansavimą, taip pat įšaldytas visas bankų turtas ES.

Be to, šeštadienį nuo tarptautinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT atjungiami septyni rusiški bankai.

Įšaldytas ir rusų oligarchų bei asmenų iš V. Putino aplinkos turtas, apribota jų kelionių laisvė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės