Nors tai buvo neigiama informacija, tačiau didieji šalies indeksai pasuko kita linkme: S&P 500 kilo 0,45 proc., o Dow Jones stiebėsi 0,42 proc. Šią situaciją galima būtų sieti su tuo, kad investuotojai įžvelgia vis didesnę tikimybę, kad Europoje rimčiau pradės spręstis finansinės problemos. Šiandien Graikijos parlamentas tvirtins su kreditoriais suderintas reformas. O svarbesnių naujienų dar sulauksime iš JAV. Šalyje bus paskelbta Niujorko FED‘o gamybos sektoriaus indeksas ir šalies pramonės produkcijos apimčių pasikeitimas. Remiantis prognozėmis, pirmasis rodiklis turėtų kilti nuo -1,98 iki 3,25, o antrasis fiksuoti +0,2 proc. pokyti nuo prieš tai buvusio -0,2 proc. smukimo.

Valiutų rinkos

Vakar EUR/USD valiutų poros kursas nuo pirmadienį buvusio stipriai nepasikeitė ir išliko ties 1,1010 riba. Investuotojai stebi finansinę suirutę Graikijoje, taip pat laukia FED‘o prezidentės šiandieninės kalbos. Trečiadienio ryte JAV doleris nežymiai stiprėja prieš eurą, valiutų santykiui pasiekiant 1,0990 ribą. Taigi šiandien turėtume sulaukti aktyvesnės prekybos Graikijos parlamentui renkantis į posėdį bei JAV investuotojams laukiant bet kokių užuominų apie bazinės palūkanų normos galimą keitimą iš FED‘o prezidentės.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį Baltijos biržose smulkieji investuotojai išliko gan aktyvūs, bendra apyvarta siekė 1 milijoną eurų, o Baltic Benchmark kilo 0,37 proc. Kaip ir savaitės pradžioje aktyviausia prekiauta akcija vakar buvo „Tallink Grupp“ ( -0,14 proc. iki 0,727 euro už akciją). Vilniuje investuotojų dėmesį traukė „Klaipėdos Nafta“ (+1,53proc iki 0,399 euro už akciją) ir „Šiaulių bankas“ (+1,02proc iki 0,298 euro už akciją). Tikėtina pastarojo komercinio banko akcijas investuotojai perka spekuliuodami dėl greitai pasirodysiančių pirmojo metų pusmečio rezultatų (liepos 21dieną), o „Klaipėdos Nafta“ vakar išplatino informaciją, kad ES patvirtino pirminę 6 mln. eur finansinę paramą suskystintų gamtinių dujų antžeminės paskirstymo stoties statybai. Investuotojus taip pat teigiamai nuteikia ir bendrovės krovos rodikliai, rodantys progresą. Vakar paskelbti „Olympic Entertainment Group“ veiklos rodikliai buvo teigiamai įvertinti investuotojų, kilstelint akcijos vertę 1,6 proc. iki 1,9 euro už vienetą ir apyvartai pasiekiant 119 tūkst. eurų. Šiandien „Tallinna Kaubamaja Grupp“ yra numačiusi paskelbti 6 mėnesių tarpinė informaciją, todėl būtent šioje pozicijoje galime sulaukti kiek didesnio prekybos aktyvumo.