Akcijos kaina šiandien liko nepakitusi. Į aktyviausių gretas dar pateko „Agrowill Group“, kuria susidomėjimas išlieka nemažas, tad akcijos kaina padidėjo 0,5 proc. Investuotojai teigiamai vertina įmonės stojimąsi ant kojų bei tikisi neblogo šių metų derliaus. Po truputį į viršų lipa ir „Panevėžio statybos tresto“ akcijų kaina, kuri pasiekė 1,19 eurų ir artimiausiu metu, matyt, bandys kirsti 1,2 eurų ribą.

Įmonių grupė „Alita“ paskelbė, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino 2012 m. sausio 18 d. Lietuvos banko sprendimą tvirtinti oficialaus pasiūlymo, inicijuoto „FR&R Invest”, prospektą. Sudėtinga spėlioti, kokie bus tolimesni „FR&R Invest” veiksmai, bet sunkiai tikėtina, kad ji norėtų skelbti oficialų pasiūlymą supirkti akcijas po 5,39 Lt už akciją kaina.

Estija

Estijoje šiandien akcijų indekso reikšmė krito 0,24 proc., o pasiekta akcijų apyvarta biržoje buvo labai maža – ji sudarė 109,5 tūkst. eurų ir buvo netgi mažesnė nei Vilniaus biržoje. Neįprastai didžiausią apyvartą pasiekusių akcijų dvejetuke atsidūrė „Tallinna Kaubamaja“ ir „Merko Ehitus“ vertybiniai popieriai, kuriais suprekiauta atitinkamai už 23,5 ir 23,3 tūkst. eurų.

Tiesa, abiejų šių įmonių akcijos pigo. Ateinantį pirmadienį „Olympic Entertainment Group“ skelbs dukterinių įmonių, veikiančių Baltijos šalyse, pajamų iš azartinių žaidimų organizavimo rezultatus, tad tikėtinas didesnis sujudimas šioje pozicijoje jau pirmadienį. Šiandien šios įmonės akcijos kaina nepakito, o apyvarta sudarė vos 12,2 tūkst. eurų.

Latvija

Kiek netikėtai didesnis sujudimas šiandien buvo jaučiamas Rygos akcijų biržoje, kurioje sudaryti 97 sandoriai, arba daugiau nei Taline. Apyvarta sudarė 39,3 tūkst. latų ir buvo didžiausia šią savaitę. Apyvartos lyderio poziciją vėl išlaikė „Olainfarm“ akcijos, kuriomis šiandien pasiekta 17,5 tūkst. latų apyvarta, o akcijos kaina nepakito. „SAF Tehnika“ akcijos buvo antros pagal pasiektą apyvartą, bet įmonės akcijos pigo 2,7 proc.

Aktyviau prekiauta ir „Latvijas Kugnieciba“ akcijomis, šiandien brangusiomis net 6,5 proc. iki 0,329 lato. „Latvijas Metalurgs“ paskelbė pateikęs restruktūrizavimo planą kreditorių svarstymams – įmonė tikisi, kad jam bus pritarta ir bendrovės veikla bus stabilizuota. Visgi pakankamai realu, kad kreditorių interesai gali išsiskirti, tad šios įmonės akcijų kainos dideli svyravimai neišvengiami.