Banko grupės pajamos šių metų pirmąjį ketvirtį siekė 53,2 mln. eurų ir buvo 14,4 proc. didesnės nei per tą patį 2018-ųjų laikotarpį (46,5 mln. eurų), teigiama SEB banko pranešime.

SEB banko grupės turtas kovo pabaigoje siekė 7,9 mlrd. eurų ir buvo 11,3 proc. didesnis nei prieš metus (7,1 mlrd. eurų). Didžiąją grupės turto dalį sudarančio paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė per metus išaugo 8,6 proc. ir kovo pabaigoje buvo 6,3 mlrd. eurų.

Pasak SEB banko valdybos pirmininko ir prezidento Raimondo Kvedaro, pirmąjį šių metų ketvirtį didėjo tiek verslo, tiek gyventojų kreditavimo apimtys.

„Gera ekonominė situacija stiprino (gyventojų – BNS) lūkesčius dėl ateities, o tai skatino ir vartojimo išlaidų augimą, ir didesnį aktyvumą nekilnojamojo turto rinkoje. Iš viso šiemet gyventojams buvo suteikta 101 mln. eurų vertės būsto, vartojimo ir kitų paskolų – 3 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu metu“, – pranešime sakė R. Kvedaras.

Jo teigimu, metų pradžioje aktyviai skolinosi ir šalies verslas – per pirmą ketvirtį SEB bankas įmonėms suteikė 525 mln. eurų naujų paskolų, arba 49 proc. daugiau negu praėjusiais metais atitinkamu laikotarpiu (neįskaičiuojant vieno didelio šiais metais sudaryto sandorio augimas būtų 21 proc.).

„Daugiausia metų pradžioje skolinosi prekybos, gamybos, paslaugų, įskaitant transporto, ir nekilnojamojo turto sektoriaus įmonės. Joms suteikta 74 proc. visų pirmą ketvirtį šalies verslui suteiktų paskolų. Įmonės investavo į gamybinių pajėgumų atnaujinimą ir didinimą, taip pat skolinosi apyvartinėms lėšoms“, – aiškino R. Kvedaras.

SEB banko indelių portfelis per metus išaugo 20,8 proc. ir kovo pabaigoje siekė 6,4 mlrd. eurų. Anot R. Kvedaro, namų ūkių pajamos augo gerokai sparčiau nei kainų lygis šalyje, todėl gerėjo gyventojų finansinė padėtis, o jų indėliai pirmą šių metų ketvirtį išaugo 15 procentų.

Banko grupės nuosavas kapitalas kovo 31 dieną buvo 693 mln. eurų – 0,6 proc. daugiau nei prieš metus (689 mln. eurų).

SEB banko grupę Lietuvoje sudaro SEB bankas, „SEB investicijų valdymas“ ir „SEB Venture Capital“. Lietuvoje veikia ir kitos SEB grupės įmonės – „SEB gyvybės draudimas“, „Litectus“, SEB grupės paslaugų teikimo centras Vilniuje.