Konferencijų tarybos vartotojų pasitikėjimo rodiklis, rodantis vartotojų požiūrį į ekonomikos būklę ir ateities lūkesčius, taip pat pranoko prognozes ir kilo nuo 68,1 iki 76,2 punkto. Nenuvylė ir Ričmondo FED gamybos pasitikėjimo rodiklis, kuris parodė, kad gamybos sektoriaus būklė taip pat gerėjo labiau, negu laukta. Šiandien investuotojų dėmesys kryps į buvusio FED vadovo P. Volckerio ir FED nario Rosengreno kalbas, kurios vėl palies QE3 temą. Europos pagrindiniai akcijų indeksų reikšmės taip pat didėjo (EURO STOXX +1,46 proc., DAX +1,16 proc.,) o šįryt (8 val. 50 min. Lietuvos laiku) Azijos rinkos neįgauna vienos krypties. Japonijos NIKKEI indeksas kyla 1,05 proc., Honkongo HANG SENG smunka 0,57 procento.

Baltijos regione pirkėjai buvo šiek tiek aktyvesni. Nors bendra apyvarta nebuvo didelė ir siekė 646 tūkst. eurų, tačiau Europoje vyravusio optimizmo nuotaikos prisidėjo prie vietos investuotojų veiksmų – OMXV ir OMXT kilstelėjo atitinkamai 0,1 proc. ir 0,3 procento. Vilniaus biržoje jau anksčiau sudarytos užsakymų sutartys ir potencialūs nauji didelės vertės užsakymai kėlė ,,Panevėžio statybos tresto“ akcijų kainą (+4,55 proc.), kurių perleista už 41 tūkst. eurų. PST dar praėjusią savaitę pasirašė 9,8 mln. litų vertės sutartį dėl Žagarės regioninio parko lankytojų centro įrengimo ir 61 mln. litų vertės sutartį statyti naują Klaipėdos vyriausiąjį policijos komisariatą. Taip pat PST ketina dalyvauti iki 270 mln. litų vertės nacionalinio stadiono Vilniuje konkurse. Be to, PST yra vienas realiausių kandidatų statyti maždaug 100 mln. litų Jungtinį gyvybės mokslų centrą Vilniuje. Tuo metu investicijų bendrovės „Invalda“ akcininkai vakar pritarė po atskyrimo veiksiančių bendrovių "Invalda LT" ir "Invalda privatus kapitalas" įstatiniam kapitalui. Penktadienį pasibaigusiame oficialiame akcijų supirkimo siūlyme ,,Invalda" įsigijo 1,1 mln. vnt. savų akcijų, o tai sudaro 2,1% jos įstatinio kapitalo. Kartu su anksčiau įsigytomis savomis akcijomis bendrovės savų akcijų skaičius siekia 6.28 mln. vienetų. Pagal akcininkų sprendimą atskyrime dalyvaujančios bendrovės „Invalda“, po atskyrimo tęsiančios veiklą nauju pavadinimu „Invalda LT“, įstatinis kapitalas sieks 24,8 mln. litų, o „Invalda privatus kapitalas“ įstatinis kapitalas – 20,7 mln. litų. Lūkesčiai gegužę gerėjo ir pasiekė 76,2 punkto.

Savaitei persiritus į antrą pusę gana pagrįstai galima laukti aktyvesnės prekybos. Jau rytoj pirmo ketvirčio rezultatus skelbs ,,Lietuvos energija“, poryt ,,Rokiškio sūris“, o pirmadienį gegužės mėnesio pardavimus skelbs ,,Baltikos“ ir ,,Aprangos“ bendrovės. Be to, penktadienį pirmo ketvirčio rezultatus praneš dauguma Rygos biržoje kotiruojamų įmonių, todėl galima tikėtis likvidumo padidėjimo seklioje Rygos biržoje.